Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
24/05/2010

L’Ajuntament signa conveni amb l’associació Gats de Vilafranca, que té cura de les colònies de gats al carrer

Signatura del conveni de col·laboració

La presència de gats al carrer és gratificant per a molts ciutadans i dóna encant als espais públics, alhora que representa el millor sistema per controlar l’excés de rosegadors (rates i ratolins) i també de pardals.

L'Ajuntament de Vilafranca ha signat aquest divendres un conveni de col·laboració amb l'associació Gats de Vilafranca per treballar en les tasques de control de colònies de gats al carrer i en patis interiors d'illa. La recent creada associació Gats de Vilafranca és una entitat sense ànim de lucre formada per ciutadans i ciutadanes voluntaris que comparteixen l'estima envers els gats i que disposen d'una àmplia experiència en el treball amb gats al carrer. La signatura del conveni ha anat a càrrec de l'alcalde de Vilafranca Pere Regull, acompanyat pel regidor de Salut, Aureli Ruiz, i hi han assistit tres membres de la nova associació.
Des de l'any 2004 l'Ajuntament de Vilafranca i el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) porten a terme, gràcies a la col·laboració de diversos voluntaris, un programa de control de colònies de gats al carrer. La implantació de colònies controlades de gats és una forma de buscar un equilibri de relació entre les persones i els animals.
S'actua sobre colònies naturals, és a dir, que ja existeixen. Es capturen els gats, se'ls sotmet a una revisió veterinària per descartar que no pateixin cap malaltia contagiosa i, si són animals sans, se'ls esterilitza per evitar que es reprodueixin. Un cop que els gats s'han recuperat de la intervenció, se'ls allibera al mateix indret on se'ls va capturar. Els gats de les colònies controlades s'alimenten exclusivament de pinso i aigua. D'aquesta manera s'evita que s'embrutin els carrers amb restes d'aliments orgànics. El fet que estiguin esterilitzats fa que no passin períodes de zel i que tinguin un comportament molt tranquil, evitant baralles entre mascles i marques de territori amb l'orina. Finalment, les mesures per al control de la natalitat permeten mantenir una població més estable, contribueixen a millorar l'estat sanitari dels individus i eviten els problemes derivats de la gestació, el part i l'alletament.
La presència de gats al carrer és gratificant per a molts ciutadans i dóna encant als espais públics, alhora que representa el millor sistema per controlar l'excés de rosegadors (rates i ratolins) i també de pardals. El conveni que s'ha signat permetrà que l'Ajuntament disposi d'un ajut indispensable per a la promoció de les colònies de gats com un element que ha de servir per buscar solucions que complaguin tan als veïns que estimen aquests animals com a aquells veïns que se senten molestos per l'elevat nombre d'animals.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 24/05/2010


Segueix-nos a :