Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/03/2008

L’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet participa al concert en motiu del 15è aniversari de l’ACEM

assaig Un moment de l'assaig d'instruments de corda.

Hi participaran 106 alumnes i professors de l’escola vilafranquina entre els 4.000 alumnes de 69 escoles de música de tot Catalunya.

Aquest dissabte 29 de març, a les 6 de la tarda, es farà un concert titulat Els Quatre Elements al Palau Sant Jordi de Barcelona, on 4.000 alumnes de 69 escoles de música de diferents punts de Catalunya tocaran, cantaran i ballaran en motiu de la celebració del 15è aniversari de l'Associació Catalana d'Escoles de Música. Hi participen alumnes de l'Escola municipal de música de Vilafranca Maria Dolors Calvet.

Les 11 obres que s'interpretaran han estat creades pel compositor i pianista Albert Guinovart que, a més a més, participarà al concert acompanyant als alumnes amb el piano. Per altra banda, el director musical serà el compositor i director d'orquestra Salvador Brotons.

Aquestes onze obres es divideixen per seccions instrumentals i cada secció representa un element (corda és terra, vent és aire, percussió és foc i veu és aigua). Per últim, hi haurà una obra conjunta que farà referència als 4 elements. En les 4 obres de veu que hi ha, Albert Guinovart ha adaptat lletres del poeta Miquel Desclot.

Per cada secció instrumental s'ha escollit un grup musical amb una consolidada trajectòria professional per tal d'assajar els temes amb els alumnes i tocar amb ells durant el concert. Aquests grups són Virus String Quartet (corda), Tactequeté (percussió), Spanish Brass Luur Metalls (vent) i Vox Alba (veu).

Durant les setmanes prèvies al concert es van celebrar 4 trobades per seccions instrumentals a diferents punts de Catalunya: percussió a Girona, vent a Reus, corda a Lleida i veu a Barcelona. La funció d'aquestes trobades era assajar les obres, treballar amb el director musical, participar a la Classe Magistral que oferien els grups esmentats anteriorment i conèixer i intercanviar experiències amb altres músics.

L'any 2008 és per l'ACEM un any molt especial, ja que és el seu 15è aniversari i ho vol celebrar mitjançant una activitat on hi puguin participar tots els alumnes de les escoles de música que formen part de l'associació. Al concert s'hi han inscrit 4.000 alumnes d'instrument, cor o dansa d' edats compreses entre els 7 i els 75 anys. L'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) és una associació sense ànim de lucre que actualment engloba 110 escoles de música i dansa de tot Catalunya, amb l'objectiu de coordinar esforços, intercanviar experiències i elaborar projectes que beneficiïn i garanteixin la qualitat de l'ensenyament musical.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/03/2008


Segueix-nos a :