Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2010

L’escola Estalella Graells guanya un premi Baldiri Reixac

Jocs de pati

Els alumnes de Cicle Inicial de l’Escola Estalella han estat premiats pel seu treball 'Els nostres nous jocs de patí en català', dirigit per les mestres d’Educació Física i de Música.

El premi obtingut pertany a la categoria de Premis als alumnes i consisteix en 2.000 euros per a comprar llibres en català per a l'escola. Els nostres nous jocs de pati en català és un treball de creació de jocs amb música i percussió de mans, inspirats en els jocs populars de pati que es canten tot picant les mans dels companys, que s'hi juga des de fa anys i anys, que passen de generació en generació sense saber qui se'ls ha inventat i que són tots en castellà.
Les mestres d'Educació Física i de Música es van dedicar a filmar els alumnes de Cicle Inicial a l'hora del pati quan jugaven a aquests jocs i es van adonar que cada alumne coneixia una mitjana de sis a vuit jocs en castellà.
Des de l'aula de música es va portar a terme un treball al voltant d'aquests jocs, on la coordinació, el ritme i la paraula tenen un paper molt important. En grups de dotze o tretze alumnes i partint d'un o dos dels jocs en castellà, la mestra els va convidar a inventar un joc nou que estigués inspirat en el que ja sabien, però en català.
El resultat ha estat molt interessant i enriquidor, ja que han nascut vuit jocs nous de pati en català, amb la seva música, el seu ritme per picar amb les mans i la seva cançó: La cuqueta Pepeta, El tren de la bruixa, Sabatetes, sabatones, A l'escola hi ha un cuiner, Una fada, El meu tió, A dins de la nevera i Papallona.
Des d'Educació Física s'ha fet l'intercanvi de jocs entre els vuit grups d'alumnes, de forma que cada alumne ha pogut aprendre els jocs que han inventat els seus companys del mateix nivell.
El diumenge 30 de maig hi haurà el lliurament dels premis als alumnes al Casal de l'Espluga de Francolí.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2010


Segueix-nos a :