Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2010

Dissabte tindrà lloc la Jornada Nits Q Vilafranca amb l’objectiu d’oferir eines perquè l’oci sigui més segur i saludable

Una taula de treball integrada per diferents agents vinculats a l’oci nocturn de Vilafranca han analitzat la qualitat de l’oci nocturn de la nostra ciutat i han fet propostes de millora.

“Nits de Qualitat" és un projecte impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de crear un espai de trobada entre els diferents agents implicats en l'oci nocturn d'un territori per tal de desenvolupar accions i estratègies per a promoure la prevenció i la reducció de riscos associats al consum i a la festa.
Des de l'octubre passat, una taula de treball integrada per diferents agents vinculats a l'oci nocturn de Vilafranca (locals d'oci nocturn, tècnics de l'administració local i comarcal, cossos de seguretat, entitats, grups de joves...) s'ha anat trobant periòdicament per analitzar la qualitat de l'oci nocturn de la nostra ciutat i per a fer propostes de millora que contribueixin a fer-lo més segur i saludable. 

Jornada Nits Q Vilafranca
El treball d'aquesta taula participativa ha donat peu a la celebració de la Jornada Nits Q Vilafranca que tindrà lloc el proper dissabte 29 de maig en diferents locals d'oci nocturn de la vila, on hi haurà un expositor amb materials informatius sobre prevenció de riscos en el consum d'alcohol i de drogues, a més del passi de diferents audivisuals breus que mostren què pot passar, per exemple, si combinem el consum de substàncies amb la conducció.
Els locals que s'han sumat a aquesta iniciativa i que acolliran l'expositor i faran els passis dels vídeos són: La Moderna, El Forat del Pany, La Bolera, Virusnet, El Trànsit, Dkate, Arcs, Casino By Arcs, Marengo, Grill 9, Tik Tak i Cal Noi Noi.
A partir de les 12h de la nit, a la Moderna, hi haurà un estand informatiu que anirà a càrrec de SOM.NIT, un projecte de Creu Roja Joventut que acosta la informació en la prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues, als espais d'oci nocturn.
També a partir de la mitjanit, a la Plaça Milà i Fontanals, hi haurà un estand on es facilitarà informació sobre la reducció de riscos en el consum d'alcohol i drogues, així com materials divulgatius sobre aquest tema, alcoholímetres i preservatius, entre d'altres. Les persones que vulguin saber el seu estat d'alcoholèmia abans d'agafar el cotxe podran fer-ho en aquests estands.
A la resta de locals que col·laboren en el projecte s'hi podran trobar materials informatius i es projectaran vídeos sobre la reducció de riscos de consum d'alcohol i drogues.

Activitats paral·leles
Com a activitat prèvia a la Jornada Nits Q, també s'ha organitzat un curs de dispensació responsable d'alcohol adreçat a entitats i col·lectius que en el marc de concerts i d'altres activitats festives organitzen barres. El curs, que té un caràcter pràctic i pretén donar estratègies a les persones que puntualment estan darrera d'una barra amb motiu d'una activitat festiva, tindrà lloc el dijous 27 de maig, a les 20h, a l'Escorxador. La inscripció és gratuïta i es pot fer trucant a l'Escorxador, al 93 890 04 59, de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 17 a 21h o bé escrivint a l'adreça de correu electrònic cultura@vilafranca.org.
Les activitats s'allargaran fins el cap de setmana vinent, amb un concert al Forat del Pany, a càrrec del grup Estramoni.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2010


Segueix-nos a :