Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2010

L’Orquestra de Cambra de Granollers i el Trio Kandinsky portaran 'El Triple de Beethoven' a l’Auditori

Orquestra de Cambra de Granollers i Trio Kandinsky

Abans del concert al mateix Auditori el director titular de l’OCG, Francesc Guillén, oferirà una xerrada per introduir la música de Beethoven i facilitar la comprensió del concert.

Aquest diumenge continua la programació professional de música de l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès amb un concert de música clàssica que serà ofert per l'Orquestra de Cambra de Granollers i el Trio Kandinsky. El conegut director Manel Valdivieso dirigirà més de 30 músics a l'escenari.
Definit pel mateix autor com “un Concertante a tres parts a solo, completament nou”, aquest Triple Concert de Beethoven està dedicat al seu protector, el príncep Lobkowitz, i coincideix cronològicament amb el període de creació d'obres tant emblemàtiques de l'autor com la simfonia Heròica o les sonates per piano Waldstein i Appassionata.
Per aquesta ocasió, l'Orquestra de Cambra de Granollers s'envolta del prestigiós director barceloní Manel Valdivieso i del Trio Kandisnky per fer arribar a bon port aquesta ambiciosa producció.
L'Orquestra de Cambra de Granollers neix l'any 1992, estretament vinculada amb les institucions culturals de la ciutat i sota el impuls de Carles Riera, director del Conservatori de Música de Granollers. Des del 2002, l'OCGr, és orquestra resident al Teatre Auditori de Granollers, on cada temporada presenta una programació estable de concerts. Des de la seva creació, Francesc Guillén ha estat el director titular i artístic de l'orquestra.
Un dels propòsits que orientaren la formació del Trio Kandinsky fou el de dur a terme una praxi de revisió musical capaç de vincular la universalitat de la tradició amb l'expressió creativa del nostre temps. Havent rebut formació a Anglaterra, França, Itàlia i Estats Units, els músics que integren aquesta agrupació han desenvolupat una intensa activitat professional, nodrida per la seva tasca com a solistes, la seva participació en nombrosos grups de cambra i per la seva presència en incomptables festivals arreu del món. 
Manel Valdivieso va néixer a Barcelona, cursà els seus estudis musicals a l'Escolania de Montserrat i als Conservatoris de Badalona i Barcelona. Completà la seva formació estudiant anàlisi amb Benet Casablancas, instrumentació i composició amb Josep Soler i direcció d'orquestra amb Antoni Ros-Marbà. Ha dirigit les principals orquestres d'Espanya i des de l'any 2002 és director titular de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).
Abans del concert, a les 17.30h, al mateix Auditori Municipal, el director titular de l'OCG, Francesc Guillén, farà una xerrada introductòria a la música i obra de Beethoven, que acompanyarà d'alguns exemples musicals. L'objectiu d'aquestes xerrades prèvies al concerts és acostar la música clàssica a tothom i aconseguir una millor comprensió dels concerts posteriors. Serà gratuïta i oberta a tothom. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 31/05/2010


Segueix-nos a :