Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/10/2009

Cal Bolet obre temporada aquest diumenge amb 'Un tramvia anomenat Desig'

Pepa Plana Un tramvia anomenat desig

La pallassa Pepa Plana protagonitza aquesta obra mestra de Tennessee Williams.

Cal Bolet obre la Temporada 2009-2010 amb una obra fonamental d'un autor imprescindible del segle XX: Un Tramvia anomenat Desig, de Tenessee Williams. La programació del teatre municipal inclou cada temporada alguna obra cabdal de la dramatúrgia universal. I sovint, com en aquesta ocasió, es tracta de revisions que cerquen noves mirades a aquests grans textos.
La producció que es presenta, de l'Escena Nacional d'Andorra, és una aposta tan arriscada com encertada pel fet de situar la pallassa Pepa Plana en el paper protagonista de l'obra (el de Blanche). La directora, Ester Nadal, ofereix un viatge en el tramvia de Williams diferent en el seu aspecte formal, però, alhora, essencialment fidel a les seves paraules, la seva estructura i la seva colpidora dimensió tràgica. La música en directe, l'atmosfera i l'escenografia transporten l'espectador a la versió cinematogràfica de l'obra que Elia Kazan va dirigir el 1951 amb Vivien Leigh i Marlon Brando com a protagonistes.
La trama d'Un Tramvia anomenat Desig arrenca quan Blanche, una dona madura i ancorada en el passat, visita a Nova Orleans la seva germana Stella i el seu marit Stanley, un jove rústic i violent que té ascendència polonesa. Blanche decideix quedar-se a viure una temporada amb la seva germana. Blanche li explica la pèrdua d'una hisenda familiar anomenada Belle Reeve. Això aixeca sospites en el marit de Stella, qui decideix investigar més sobre Blanche i esbrina el seu passat escabrós. Això crearà conflictes en la jove parella, i especialment entre l'Stanley i la Blanche. 
Entre moltes altres bones crítiques, Toni Martín, de TIME OUT Barcelona, comenta que: "situar el conflicte entre la protagonista i la crua realitat que se'ns presenta sempre ha estat una característica en l'obra de Williams, i Ester Nadal, ha sabut treure'n el màxim partit. Amb una Blanche Dubois interpretada per una meravellosa, fràgil, ingènua i divertida Pepa Plana. Nadal, de manera subtil, ha aconseguit donar-nos una cara poc coneguda de Blanche sense perdre ni un bri d'emoció i força dramàtica".

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/10/2009


Segueix-nos a :