Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/10/2009

Músiques de l’Holocaust, diumenge a l’Auditori Municipal de Vilafranca

Brossa Quartet de Corda

Un viatge sonor per les músiques que van sobreviure a l’Holocaust.

Aquest diumenge, 1 de novembre, a les 7 del vespre, continua la programació professional a l'Auditori Municipal de Vilafranca amb Músiques de l'Holocaust, una acció musical interpretada per Brossa Quartet de Corda amb Gregori Ferrer i Elies Barberà. Músiques de l'Holocaust és una acció musical (text i música) concebuda majoritàriament a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes.
Al llarg de la Segona Guerra Mundial, persones relacionades amb el règim nazi realitzaven enregistraments de les cançons populars cantades per les seves víctimes per tal de no extingir, amb la seva mort, les seves tradicions.
Brossa Quartet de Corda proposa un viatge sonor per aquestes músiques que, amb tot, van sobreviure a l'Holocaust. Així, fent un pont entre la música clàssica i les músiques klezmer, zíngara o mediterrània, es fa un exercici imaginatiu de reconstrucció de la memòria musical i històrica. I de pas, convida a escoltar la veu dels vençuts, a partir dels textos escrits pels supervivents o de textos que evoquen el seu drama real.
Brossa Quartet de Corda vol portar als escenaris sobretot les músiques que en alguna època de la història, per ser innovadores o contràries als cànons, sovint han estat menystingudes, considerades per algun sector estrictament obres execrables –és a dir, “brossa”–. En el cas de les obres reconegudes i de repertori clàssic, el quartet pretén revisar en clau actual, la seva interpretació i vigència. De Joan Brossa n'extreuen, a més del nom, la voluntat d'imaginació i l'ideal d'unitat del fenomen artístic. Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils, recolzant-se també amb col·laboracions d'artistes diversos provinents d'altres disciplines com el teatre, dansa, literatura, escultura, poesia o imatge.

Gregori Ferrer és un músic polifacètic format com a pianista al Conservatori Superior del Bruc de Barcelona, a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Mozarteum de Salzburg que combina la seva activitat com a concertista de piano, oferint recitals a diverses sales de concerts de Catalunya i de l'estranger, amb la feina de compositor, arranjador i docent. Posseeix el títol de grau mig de fagot i, a part de música clàssica, coneixements d'improvisació i de diferents estils de música, especialment de jazz i de folk. A més, és intèrpret autodidacte d'acordió cromàtic i diatònic, i fundador del grup de música tradicional del món Amanida Folk, amb qui ha actuat a reconeguts festivals d'Espanya, França i Portugal.
Elies Barberà ha realitzat els estudis d'Interpretació, en especialitat de text, a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre i és també llicenciat en filosofia a València. Combina la seva carrera com a actor, participant en nombroses produccions escèniques del país, amb la seva activitat fecunda com a poeta. Ha participat en produccions com La Torna de la Torna amb Els Joglars, Matant hores, amb Teatre en Extinció, Requiem for Comaneci de Raquel Tomàs, Tres vint-i-set, de Carles Mallol, Potser somniar..., amb la companyia Teatre de l'Enjòlit, entre d'altres. Ha col·laborat com a actor en produccions musicals de grups com Les Vespres d'Arnadí, Brossa Quartet de Corda o l'Orquestra de Cambra Terrassa 48. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/10/2009


Segueix-nos a :