Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/10/2009

Visites comentades a l’exposició 'El món des d’una rajola'

Exposició

Els proper diumenge 25 d’octubre i els dies 8 i 15 de novembre tindran lloc les visites comentades a l’exposició que es troba des del dia 2 d’octubre a la capella de Sant Joan.

Aquestes visites, organitzades pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia. Es fan sempre a les 12 del migdia. Per tal de realitzar visites escolars cal trucar prèviament al 93 890 04 59. de dilluns a divendres d'11 a 2 del migdia.

Taller de pintat d'una rajola
A banda, el Servei de Cultura de l'Ajuntament ha organitzat també i després de la darrera visita comentada, el diumenge 15 de novembre, la realització d'un taller de pintura de rajoles. Per tal de participar en aquest taller amb places limitades, cal trucar al Servei de Cultura de l'Ajuntament, 93 890 04 59 d'11 a 2 del migdia i inscriure's prèviament. El taller va adreçat a tots els públics a partir de 10 anys.

L'exposició
L'exposició El món des d'una rajola està coorganitzada pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona que n'ha fet a més la producció. Compta també amb el suport de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterràneo).
L'exposició va dirigida a tots els públics i mostra de manera didàctica i entenedora com les rajoles catalanes d'arts i oficis constitueixen un important testimoni de la nostra història i la vida popular des de mitjan segle XVII i fins al segle XIX, i com aquests elements s'han convertit en una manifestació artística de transmissió de la informació social. No totes les rajoles representen necessàriament un ofici, els artistes prenien com a font d'inspiració les auques, les gravats i les estampes, la rajoleria d'altres països o el món que els envoltava. Per aquesta raó la iconografia és tan àmplia: hi ha rajoles que mostren moments concrets de la vida quotidiana, imatges relacionades amb la tradició i la cultura popular, motius vegetals diversos, animals domèstics, salvatges o produccions realitzades per l'home o, fins i tot, elements vinculats amb la representació de l'univers simbòlic.

A través de l'extens material dels museus que integren la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, aquesta exposició vol ser una porta oberta per redescobrir l'interessant món dels la rajola catalana.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/10/2009


Segueix-nos a :