Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
17/12/2012

Els Administradors de la FM 2012 tanquen el pressupost amb un superàvit de prop de 1.500€

Els Administradors  de la FM2012 fent balanç

La Fundació impulsada aquest any permetrà que el superàvit econòmic s’incorpori al pressupost en benefici de la següent festa major.

Els Administradors de la Festa Major 2012 han presentat el balanç econòmic de l'edició, que tanca amb un superàvit de 1.495 euros. Els Administradors han volgut agrair a totes les empreses i particulars que han fet les seves donacions i han fet possible el finançament de la festa, dels resultats de la qual se'n mostren satisfets. Han assenyalat que l'impuls de la Fundació de la Festa Major permetrà que el superàvit pressupostari s'afegeixi directament al pressupost de la propera festa major, amb la qual cosa, es garanteix que totes les donacions són en benefici de la més típica. El quintet d'aquest 2012 ha volgut destacar que la creació de la fundació aporta d'altres beneficis com la deducció fiscal de les aportacions realitzades o la possibilitat de generar nous ingressos, amb la petició de devolució de l'IVA o l'accés a línies de subvenció públiques, per exemple.
El pressupost d'ingressos ha estat de 395.310 euros, mentre que les despeses han estat finalment de 393.814 euros. En el capítol de despeses, destaquen els 172.000 euros de l'apartat folklòric i els 157.974 euros destinats a l'àmbit d'espectacles. Pel que fa als ingressos, les donacions de particulars representen el volum principal amb 157.199 euros, seguit de la subvenció de l'Ajuntament de Vilafranca que aquest any ha estat de 147.619 euros. Els Administradors han destacat també els 62.128 euros ingressats en concepte de venda de productes de marxandatge, mentre que han valorat que les barres per a consumicions en els concerts suposen poc marge de benefici per a la festa, ja que els 17.255 euros recaptats requereixen d'una inversió prèvia de quasi 10.000 euros.

Valoració de les novetats
Els Administradors de 2012 han valorat també algunes de les novetats introduïdes en la darrera festa major. La Cursa de Sant Fèlix consideren que ha estat una proposta atractiva que ha obert l'ambient festamajorenc i ha generat també benefici econòmic. Igualment, aposten per potenciar les propostes que facilitin els ingressos publicitaris amb la col·locació de lones comercials o exposició de productes o per incrementar la venda de marxadatge amb accions com el sorteig de places en balcons per seguir els actes folklòrics a la plaça de la Vila i a la plaça de Jaume I. Aquest any 2012 s'han venut 1.420 programes de festa major, 112 bosses, 2.496 samarretes i 300 domassos, la totalitat dels que es van posar a la venda. Durant tot l'any continuen a la venda les figures de goma que representen balls del seguici festamajorenc. A més de l'Àliga presentada aquesta festa major, estan disponibles també les figures dels Capgrossos de l'Humbert i la Roseta.
Els Administradors han fet un balanç del programa festiu molt bona: “volíem una festa major participativa, oberta i amb actes gratuïts i creiem que vam aconseguir-ho”. Aquest any, la programació musical de la Festa Major de Vilafranca ha estat nominada als premis Arc de la indústria musical en directe.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 17/12/2012


Segueix-nos a :