Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/07/2019

Activitat per la prevenció de la proliferació del mosquit tigre

Mosquito Alert

L’activitat consistirà en la visita a un estand interactiu, adreçat a tots els públics, instal·lat a la rambla de Sant Francesc.

El proper dimecres 17 de juliol, al matí, en una franja horària aproximada de 9.30 a 12.30h, des del Servei de Salut de l'Ajuntament de Vilafranca es durà a terme una activitat, oberta a tothom, per a la prevenció de la proliferació del mosquit tigre. 

L'activitat consistirà en la visita a un estand instal·lat a la rambla de Sant Francesc, adreçat a tots els públics, amb l'objectiu d'informar mitjançant la observació i manipulació, facilitar un coneixement molt més proper de la problemàtica que pot provocar la proliferació del mosquit tigre, com detectar els punts de posta dels ous i com evitar que el seu cicle biològic, per tal d'arribar al mosquit tigre adult. En aquest estand hi haurà personal expert en aquest tema, tant del Servei de Salut de l'Ajuntament com de l'empresa Xatrac-Casa del Mar, amb 2 tècnics especialistes que estaran en tot moment donant la informació i conduint les activitats previstes. 

L'estand de Mosquito Alert té com a objectiu apropar a la ciutadania la problemàtica del mosquit tigre. No només és un estand informatiu, on podran saber tot i més sobre aquesta espècie de mosquit, sinó que és un espai on conèixer de manera interactiva totes les fases del cicle reproductiu del mosquit tigre. A l'estand hi hauran diverses lupes binoculars a través de les quals es podrà observar el mosquit en totes les seves fases i, a més, també hi haurà un espai on descobrir l'App Mosquito Alert a través de la qual qualsevol persona pot aportar el seu granet de sorra en aquest projecte de ciència ciutadana. 

L'objectiu és sensibilitzar la població sobre les mesures preventives per combatre el mosquit tigre de manera efectiva, a més de donar a conèixer les seves característiques morfològiques bàsiques, el seu origen, la seva biologia i donar exemples de punts de cria en propietats privades i com controlar-los.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/07/2019


Segueix-nos a :