Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/07/2014

Pere Regull: “A la Vilafranca Capital Cultural 2015, tothom hi tindrà cabuda i l’oportunitat d’expressar-se”

Presentació programa Vilafranca 2015

El director de teatre vilafranquí, Jordi Casanovas, va assistir a l’acte de presentació de la programació inicial de Vilafranca 2015.

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Vilafranca va acollir aquest dilluns l'acte de presentació de la programació inicial de Vilafranca 2015-Capital de la Cultura Catalana. L'acte va comptar amb la presència de diversos regidors del consistori, i membres de les comissions que han treballat les propostes, entre d'altre públic assistent. I com a convidat destacat a l'acte es va comptar amb la participació del director de teatre vilafranquí, Jordi Casanovas, que va presentar l'obra Vilafranca, obra inaugural de la capitalitat 2015.
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, va obrir l'acte amb una breu descripció de les activitats inicials programades per a l'any 2015. Segons va explicar el regidor, “aquestes propostes són només una mostra de la gran quantitat d'activitat cultural que omplirà Vilafranca durant tot l'any que ve”. La programació inicial està dividida en els següents eixos: Història i Patrimoni; Cultura tradicional i popular; Arts escèniques; Arts Musicals; Arts Plàstiques i Audiovisuals; Lletres i pensament; Fires, Gastronomia i cultura del Vi; Esports i salut; Socials; Suport a l'edició; entre d'altres.
De la seva banda, l'actor i director de teatre, Jordi Casanovas, va mostrar la seva satisfacció per poder estrenar l'obra Vilafranca, a la seva ciutat. “És una obra que forma part i tanca la trilogia sobre la identitat catalana, formada per Una història catalana i Pàtria, com a primera i segona part”. Casanovas va explicar què trobarem a l'obra: “he volgut posar el microscopi de la idiosioncràsia de la família catalana, i en el cas vilafranquí la veiem molt en acció en un dinar tan tradicional com l'àpat de Sant Fèlix”.
El director teatral es va mostrar “molt content pel moment especial que estic vivint en molts aspectes, per poder estrenar l'obra coincidint amb l'inici de la capitalitat. Sóc pare recent i és un moment en què et preguntes quin es l'adn que et transmet la teva família, en això es basa també l'obra”.
L'obra que obrirà la capitalitat és una obra de gran format, amb 11 intèrprets i que, segons Casanovas, “dóna joc a joves talents vilafranquins”. Serà una obra de grans dimensions, pensada per aforaments d'uns 500 espectadors, i s'estrenarà el 19 de febrer de 2015.
Finalment, i per cloure l'acte, l'alcalde Pere Regull, va voler agrair la feina “de totes les persones que estan implicades en aquest projecte tan engrescador”. Especialment, l'alcalde va agrair a Jordi Casanovas “el seu gest generós tan de participar en aquest acte de presentació, com també i sobretot, de voler estrenar l'obra a casa seva, a casa nostra, i donar així, el tret de sortida a un any que serà molt especial per a tots”. Segons Regull, “quina millor manera d'arrencar l'any que amb l'estrena teatral d'un vilafranquí universal”.
L'Alcalde va destacar l'àmplia activitat cultural que caracteritza a Vilafranca. I va insistir en què la programació de Vilafranca 2015 “doni joc a minories i majories, que tothom s'hi senti representat i valorat. Tothom hi tingui cabuda i l'oportunitat d'expressar-se”. 

Consulta les activitats previstes en el programa de Vilafranca 2015 CCC, en aquest enllaç (pdf)Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/07/2014


Segueix-nos a :