Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/02/2019

Col·laboració intergeneracional entre el PFI d’Imatge Personal i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny

PFI

L'activitat, realitzada els dies 31 de gener i 14 de febrer, anava dirigida a les persones residents al centre sociosanitari interessades en les qüestions de cura i embelliment de les mans.

El programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Imatge personal: Perruqueria i Estètica del servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha portat a terme una nova iniciativa de col·laboració amb el centre sociosanitari Ricard Fortuny. Es tracta d'una activitat que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en l'especialitat d'estètica. L'activitat, que aplica la metodologia de l'aprenentatge productiu, consisteix en la realització d'un servei de manicura adaptada a la gent gran que inclou un massatge relaxant i hidratant de les mans i esmaltar les ungles amb diferents pigments. 

Els objectius didàctics són varis, aprenentatge pràctic de tècniques de manicura, visió de la professió des d'un punt de vista més real, foment del valors per a una ciutadania compromesa socialment, civisme a través de la convivència intergeneracional, pràctica de l'escolta activa, l'empatia, l'assertivitat, etc... 

La col·laboració ha estat molt satisfactòria, doncs s'han realitzat entre 25 i 30 serveis i els avis i àvies han estat molt contents/tes de rebre l'alumnat. El jovent, per la seva banda, ha valorat també l'experiència molt positivament ressaltant el benestar que suposa fer tasques altruistes i beneficioses per les persones grans. 

El servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de col·laborar amb entitats socials del territori per la formació de l'alumnat. El contacte directe amb les necessitats reals de l'entorn fa possible articular col·laboracions de caire comunitari que faciliten que l'alumnat desenvolupi el seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge. 

El programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Imatge personal: Perruqueria i Estètica acull quinze alumnes d'entre 16 a 21 anys que no han obtingut l'ESO. S'ofereix una formació teòrica i pràctica que té com a finalitat adquirir qualificació professional, millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral i facilitar la continuïtat formativa mitjançant l'accés als cicles formatius de grau mitjà i a d'altres ofertes formatives. 

El programa de Formació i Inserció (PFI) està promogut i finançat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i autoritzat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/02/2019


Segueix-nos a :