Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/06/2013

La Festa Major dels Petits tindrà una rèplica de les dues parelles de Capgrossos

(C) Toni Galitó i Jemi Paretas

Les peces, que s’han pogut realitzar amb un romanent de la Festa Major de l’any passat.

La Festa Major dels Petits estrenarà aquest any una rèplica de les dues parelles de Capgrossos: Humbert i Roseta, i Canyamàs i Zingarel·la. Els capgrossos els està realitzant l'artista vilafranquina Dolors Sans, per encàrrec dels Administradors de la Festa Major de 2012 amb un romanent de pressupost, obtingut a causa d'un canvi d'última hora del regal del programa. Els Administradors tenien previst que el regal del programa de Festa Major fossin les titelles dels Capgrossos Humbert i Roseta, però problemes de producció van impedir el lliurament de la comanda a temps i es va haver de fer un canvi en l'elecció del regal, que finalment va ser el dòmino-trencaclosques, de preu més econòmic. L'estalvi en la despesa del regal del programa festamajorenc s'inverteix ara en la realització dels Capgrossos de la Festa Major dels Petits.
L'encàrrec de la rèplica dels Capgrossos es va fer a l'artista Dolors Sans, autora de diversos Nans, de l'àliga nova de Vilafranca, de la rèplica del Drac de la Festa Major dels Petits, i del Tomasot i la Ballarica. Inicialment, l'encàrrec preveia la realització de la parella formada per l'Humbert i la Roseta, però la vinculació de l'artista amb la Festa Major i la il·lusió que va mostrar per fer-se càrrec de les noves peces del seguici infantil, han permès encarregar-li, a més de l'Humbert i la Roseta, la Zingarel·la i el Canyamàs.
Els Capgrossos de la Festa Major dels Petits es presentaran durant els dies previs a la celebració de la festa major. Dolors Sans preveu finalitzar les peces en els últims dies del mes de juliol. 

Més informació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/06/2013


Segueix-nos a :