Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2019

Pere Regull: “La nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi son i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN”.

Presentació dels Premis Vinari

Els Premis Vinari presenten la setena edició amb xifra rècord de participació amb 948 vins d’arreu de Catalunya.

Aquest dilluns han començat els tastos dels 7ens Premis Vinari dels Vins Catalans 2019 a la seu de l'INCAVI de Vilafranca del Penedès. Un jurat format per una seixantena de professionals -entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i distribuïdors- tastaran a cegues i posaran nota als prop de 950 vins que enguany competeixen al certamen. Es tracta d'una xifra rècord que consolida el concurs entre el sector i el converteix en garantia per al consumidor final que ja concep els Vinari com un segell de qualitat. 

S'ha presentat al Centre Àgora l'edició d'enguany dels premis amb la presència de Pere Regull, alcalde de Vilafranca, Joan Manel Montfort, tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Xoan Elorduy, cap del servei de viticultura de l'INCAVI, i Eva Vicens, directora dels Premis Vinari. 

Eva Vicens ha agraït a l'Ajuntament de Vilafranca la seva confiança en els premis. “Vilafranca és la Capital del Vi i els premis volen contribuir a que aquesta ciutat mantingui aquesta capitalitat”, ha dit Vicens.
Joan Manel Montfort, per la seva banda, s'ha mostrat satisfets pel camí recorregut: “Hem arribat a la 7a edició. El concurs ha evolucionat i innovat, fet que li dona èxit. Des de l'Ajuntament apostem per ser referents en el sector del vi. Els Vinari han ajudat a prestigiar els vins de Catalunya i han ajudat a augmentar el seu consum i les vendes, dels cellers guardonats".
Xoan Elorduy, cap de servei de viticultura de l'INVAVI ha explicat que els tastos es realitzaran a la seu de l'INVAVI durant tota la setmana. “Aquesta feina dona els seus fruits: el consum de vi català amb DO continua creixent. Tots aquests projectes van arribant al consumidor final, que els valora i els transforma en consum".
Per cloure, l'alcalde Pere Regull ha recordat que va ser un encert la idea de crear els premis i l'aposta de l'Ajuntament de donar los suport i col.laborar amb ells. “La nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi son i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN. En aquesta línia, donem suport al Vijazz, al Most Festival, etc. Les accions de l'Ajuntament de suport a l'àmbit vitivinícola, des del Camí del Vi, l'Escola d'Enoturisme, la Wine Business School, etc., van en aquesta línia”, ha remarcat Regull. 

Precisament aquest dilluns ha començat la primera d'aquestes cinc sessions que es faran consecutivament durant tota la setmana: dilluns 20, dimecres 22 i divendres 24 en horari de matí; i dimarts 21 i dijous 23, de tarda. Enguany s'estrena un sistema digital de puntuació dels vins que ajudarà a centralitzar resultats. 

Pel que fa a les properes fases del concurs, ja està confirmat que la fase final se celebrarà al Celler de Rubí el 9 de setembre; i que la gala dels Premis es farà un any més a l'Auditori de Vilafranca, i en aquest cas, el divendres 11 d'octubre de 2019. 

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van néixer el 2013 amb l'objectiu de donar a conèixer l'ampli ventall de vins que s'elaboren al país i d'orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat. I són possibles gràcies al patrocini de CaixaBank, l'Ajuntament de Vilafranca de Penedès; l'Ajuntament de Rubí, Vins i Licors Grau, Nissan Elèctric, AGBAR i Euroselecció Riedel; enoAula, Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, l'INCAVI; Informàtica i+, Tast Control, l'Escola d'Hoteleria Joviat i Establiments Domingo també se sumen a l'edició 2019; i cal agrair el suport de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya i les Associacions de Sommeliers i Enòlegs de Catalunya.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2019


Segueix-nos a :