Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/09/2020

Vilafranca del Penedès inicia el curs escolar amb les novetats dels nou Institut Vilafranca 2, un nou grup de 6è al Cristòfor Mestre i un nou grup de 1r d’ESO a l’IES Alt Penedès

El curs s'ha iniciat amb normalitat, si bé condicionada per la situació de pandèmia que estem vivint.

Un nou curs escolar s'ha iniciat a Vilafranca en què la normalitat ha estat la tònica dominant, si bé condicionada per la situació de pandèmia que estem vivint, que fa que fa que s'hagi d'encarar amb incerteses. Els centres que ofereixen el segon cicle d'educació infantil, primària i ESO han iniciat com estava previst, després d'un estiu intens on els equips directius han estat elaborant els diferents plans d'obertura. 
Els centres han obert amb un total de 6.878 alumnes, 94 menys que el curs passat. D'aquest total, 1.256 són d'educació infantil de segon cicle, 2.908 de primària i 2.714 d'ESO. En general, i tal com indica l'evolució general de la població al nostre país, disminueix la població d'educació infantil i la de primària i augmenta la de secundària obligatòria. Per centres, 4.495 alumnes estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.383 ho estan en centres concertats. 

Novetats curs 2020-21
Cal destacar la posada en marxa de l'Institut Vilafranca 2, que de manera provisional i a l'espera que es traslladi a la ubicació definitiva al barri del Molí d'en Rovira, s'ubicarà durant un trimestre a l'escola Pau Boada; es tracta d'un centre de dues línies que aquest curs només compta amb dos grups de 1r d'ESO. Una altra novetat és l'obertura d'un tercer grup de 6è de primària a l'escola Cristòfor Mestre.
Respecte al curs passat, el nombre de grups de P3 es manté estable amb un total de 19. En el cas de 1r d'ESO sí que es produeix un increment considerable amb tres nous grups (2 de l'Institut Vilafranca 2 i un tercer a l'Institut Alt Penedès, que passa a tenir 5 grups de 1r d'ESO). En el conjunt de Vilafranca hi ha un total de 24 grups de 1r d'ESO que atendran un total de 692 alumnes (per primera vegada en el conjunt de centres públics s'han superat les 500 assignacions en període ordinari). 

Un 95% de les preinscripcions de P3 fetes en període ordinari han pogut accedir al centre que demanaven en primer opció. Pel que fa a 1r d'ESO, el 90,5% han pogut accedir al centre que demanaven en primera opció, mentre que un 97,5% ho han fet en alguna de les opcions sol·licitades. Cal destacar que Vilafranca és un dels municipis de Catalunya que ha tingut uns percentatges de preinscripció més elevats en els nivells de P3 i 1r d'ESO, en bona part gràcies a l'acompanyament fet des de l'OME (Oficina Municipal d'Escolarització).


Més informació:

· Entrades i sortides segures
· Manteniment als edificis escolars
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/09/2020


Segueix-nos a :