Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/08/2013

Els Gegants de Vilafranca estrenaran vestuari per la propera Festa Major

 gegants Els vestits actuals

El Ferragut i l’Elisenda estrenaran vestits nous per la propera Festa Major que estaran dissenyats i confeccionats pel figurinista vilafranquí Amadeu Ferré.

Els vestits que actualment porten els Gegants es van renovar per darrera vegada a principis dels anys 80 i estan en molt mal estat, d'aquí la demanda de la Colla de Geganters que ja fa temps que plantegen la necessitat de dur a terme aquesta renovació.

La Colla de Geganters de Vilafranca, el Consell de la Festa Major i el Servei de Cultura ja fa temps que estan treballant de forma conjunta en el projecte que finalment podrà ser una realitat aquest 2013. En primer terme, aquest grup de treball va definir les pautes que ha de tenir el nou vestuari amb la idea de mantenir la identificació de les figures, dels personatges i de l'època històrica que representen encara que introduint millores tècniques i en els materials de confecció. També es va establir un pressupost màxim de 10.000 € més IVA per executar el nou vestuari.

Un cop definides aquestes pautes es va convidar a diferents figurinistes i professionals del disseny i la confecció a presentar el seu projecte per renovar els vestits del Ferragut i de l'Elisenda. Finalment van ser tres els professionals que hi van participar i una comissió formada per representants de la Colla de Geganters, del Consell de la Festa Major i de l'Administració del 2013 van valorar les diferents propostes amb una graella de puntuació d'acord amb els criteris que s'havien establert prèviament. Cal destacar que el procés de valoració dels projectes es va fer sense conèixer la identitat dels professionals que signaven cada projecte.

Posteriorment, l'acord del projecte guanyador va ser ratificat pel plenari del Consell de la Festa Major i seguidament es van fer els tràmits pertinents perquè la Junta de Govern Local de l'Ajuntament adjudiqués oficialment l'encàrrec.

Amadeu Ferré

El projecte guanyador va ser el presentat pel figurinista vilafranquí Amadeu Ferré i Mas que compta amb una llarga trajectòria en el disseny i confecció de vestuari pel món de l'espectacle en general. Ha treballat per a diferents espectacles, tant de teatre com de cinema, per a directors, dissenyadors i institucions de gran prestigi com ara: Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Centro Dramático Nacional de Madrid, Compañía Nacional de Teatro Clásico de Madrid, Teatro de la Zarzuela de Madrid, Palau de les Arts de València, Grand Théâtre de Genève, Acteón, Elsinor, Gestmusic, Kanzaman productions, Frederic Roda, Ivonne Blake, Ramon B. Ivars i Lindsay Kemp i Ramon Simó, entre d'altres.

Els vestits dels Gegants que ha dissenyat l'Amadeu segueixen una continuïtat en quant a la identificació dels personatges però inclouen millores tècniques, més elements d'ornamentació i teixits més rics respecte el vestuari actuals que doten al conjunt d'una major elegància i distinció. Tot plegat serà sens dubte un dels secrets més ben guardats de la Festa Major 2013 i caldrà esperar-nos als dies previs a la festa per veure el Ferragut i l'Elisenda amb el nou vestuari.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/08/2013


Segueix-nos a :