Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/05/2018

L’Ajuntament de Vilafranca reforça l’orientació educativa i potencia la formació professional com a trajectòria educativa d’èxit

Roda de premsa

Coincidint amb la data d’inici de la preinscripció per als cicles formatius, l’Ajuntament presenta les dues línies estratègiques que està treballant en l’àmbit educatiu.

La regidora d'Ensenyament, Xell Montserrat, acompanyada de la cap de servei Dolors Peñafiel, i el director de l'escola municipal d'art Arsenal, Albert Abella, ha explicat aquesta setmana quines són les línies estratègiques en l'àmbit educatiu, que l'Ajuntament impulsa amb l'objectiu de millorar de l'èxit educatiu i prevenir l'abandonament escolar prematur. 

D'una banda, es vol reforçar l'orientació educativa, que, tal com reconeixia la regidora, és competència dels centres, però l'Ajuntament hi vol donar més suport. “L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) pot ser un instrument important per aquest objectiu”, deia Xell Montserrat. L'impuls de la formació professional és l'altra línia de treball que es vol prioritzar. “Tenim cicles formatius amb un alt percentatge d'inserció laboral, alguns d'ells amb la modalitat dual i que s'imparteixen en els centres de titularitat municipal com l'escola Arsenal o l'Escola d'Enoturisme i en els IES Milà i Fontanals, Eugeni d'Ors i Alt Penedès”, va remarcar la regidora. S'impulsa tant la formació dual com la difusió de tots els recursos “perquè tenen un alt percentatge d'ocupabilitat. Un 75% dels que finalitzen els cicles de grau mitja continuen cicles de grau superior i un 90% continuen després cap a estudis universitaris”, explicava Montserrat, que ha posat èmfasi en el suport de la Generalitat i de la Diputació. 

La cap del servei d'Ensenyament, Dolors Peñafiel, destaca que d'una banda, es realitza una enquesta a tots els/les joves de Vilafranca que enguany fan 16 anys per interessar-nos per la seva trajectòria educativa. “S'han trucat un 85% dels 450 joves d'aquest edat que hi ha empadronats a Vilafranca i es disposa d'un gran volum d'informació que haurem de processar per tal de detectar possibles mancances del sistema”, va afirmar Peñafiel. Paral·lelament, s'han anat detectant joves i/o pares i mares que estan desorientats i als quals ja se'ls ha pogut oferir un acompanyament: “Tenim un percentatge d'abandonament escolar alt, un 18%, quan Europa ens demana arribar al 10% en l'horitzó del 2020. El mercat laboral demana professionals especialitzats. Hem de potenciar la formació professional perquè hi ha un desajustament. Els cicles formatius del territori són d'alta qualitat i la matriculació es correspon a aquesta qualitat”. 

Per tal de difondre l'oferta de formació professional que hi ha al territori, Albert Abella va presentar els clips que ha dissenyat una alumna del cicle de producte audiovisual de l'Arsenal. Així s'ha dissenyat una càpsula per a cadascuna de les famílies professionals que es poden cursar a Vilafranca des dels centres de titularitat municipal, l'escola Arsenal o l'Escola d'Enoturisme. D'aquesta manera, a banda de l'ús genèric que se'n pugui fer, cada centre les podrà utilitzar com a material de suport per difondre la seva oferta. S'han dissenyat en un format que permeti la seva difusió a través de diferents mitjans i de manera molt especial a través de les xarxes socials. 

A Vilafranca es poden cursar un total de 21 títols i a Sant Sadurní hi ha 6 títols més. Les famílies professionals que es poden cursar a la comarca són Fabricació mecànica, Energia i aigua, electricitat i electrònica, Comerç i màrqueting, Administració i gestió. Informàtica i comunicacions, Sanitat.¡, Activitats físiques i esportives, Hosteleria i Turisme, Indústries alimentàries, Joieria d'art i Comunicació gràfica i audiovisual.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/05/2018


Segueix-nos a :