Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/11/2020

La regidoria d’Esports posa en marxa un pla de xoc econòmic per donar suport a les entitats esportives de Vilafranca

Anna Doblas

El total de les 7 convocatòries extraordinàries que ara s’obriran preveu una dotació de 174.800€

La regidora d'Esports, Anna Doblas, ha presentat diverses línies de subvencions extraordinàries de suport a les entitats esportives i la promoció de la pràctica d'activitats físiques i esportives davant l'escenari actual de crisi sanitària. La regidora ha explicat que “la pràctica d'activitats físiques i esportives està resultant greument afectada i el teixit associatiu esportiu de Vilafranca ha fet i està fent un enorme esforç, tant humà com econòmic, per minimitzar les afectacions que aquesta crisi està provocant en l'àmbit esportiu”. 

Així, s'ha aprovat un pla de xoc econòmic amb convocatòries de subvencions extraordinàries que han estat debatudes i aprovades al Consell Municipal d'Esports i que en breu es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP). A partir de dilluns 23 de novembre, s'obrirà una període de sol·licitud telemàtica, a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament de Vilafranca. Doblas ha remarcat que durant el període de presentació de sol·licituds s'establirà un canal directe per informar sobre les convocatòries, aclarir dubtes i donar suport a la tramitació, mitjançant telèfon i mail. Es preveu que les sol·licituds quedin resoltes abans de finalitzar aquest any. Com a novetat i per accelerar-ne el cobrament, les entitats ingressaran el 50% de la subvenció quan s'aprovi i el 50% restant quan s'hagi justificat. 

El total de les 7 convocatòries extraordinàries que ara s'obriran preveu una dotació de 174.800€, amb un increment de 94.000€ respecte de les convocatòriesde cursos anteriors i s'afegeix a totes les accions que des de la regidoria d'Esports s'han impulsant durant l'actual situació de crisi sanitària per facilitar una pràctica continuada i segura de l'activitat esportiva.

7 tipologies de subvencions
En l'àmbit de subvencions per a l'organització d'activitats esportives puntuals, s'han previst 2 convocatòries diferenciades, una per a les activitats del curs 2019/2020 per donar cobertura a les activitats organitzades durant el curs passat i les afectades per la situació de confinament (12.800€) i una altra per a les activitats del curs 2020/2021 (25.000€). 
Una altra convocatòria és per a l'organització de grans esdeveniments esportius per al curs 2020/2021 (dotació total: 12.000€). 
Una altra convocatòria amb una dotació de 44.000€ anirà destinada a subvencionar l'organització d'activitats continuades d'esport de base federat i competitiu (de 6 a 25 anys) aquest curs 2020/2021. 
La dotació econòmica més important (67.000€) anirà destinada a subvencionar la reducció de quotes per la participació d'infants i adolescents en activitats físiques i esportives organitzades per les entitats esportives aquest curs 2020/2021. Es preveu que 2.000 infants se'n beneficiïn. Es preveu una aportació de 33,50€ per infant (30€ aniran destinats a reduir la quota i la resta al que el club consideri convenient). 
Una altra línia de subvenció serà per a suport a l'esportista d'elit, dotada amb 12.000€ per aquest curs 2020/2021. 
Finalment, hi ha prevista una convocatòria de subvencions per l'organització d'activitats físiques i esportives per a persones amb mobilitat reduïda i/o afectacions cròniques de la salut (2.000€). 

La regidora ha agraït l'esforç que està fent el teixit associatiu esportiu de Vilafranca, que està patint molt les conseqüències de les mesures per evitar el contagi de la COVID-19. “Aquest pla de xoc de l'Ajuntament vol donar suport i ajudar aquestes entitats i clubs en la important tasca que fan”, ha ressaltat Anna Doblas.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/11/2020


Segueix-nos a :