Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
02/04/2013

El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas serà pregoner de la festa major 2013

Presentació pregoner

Casanovas s’ha mostrat il·lusionat amb l’encàrrec i ha assegurat que serà un pregó carregat d’entusiasme i passió.

Els Administradors de la festa major han presentat aquest dimarts el pregoner de la propera edició de la festa. Serà l'escriptor i director de teatre vilafranquí Jordi Casanovas, que aquest any passat ha rebut el premi Ciutat de Barcelona en modalitat de teatre. Casanovas s'ha mostrat il·lusionat amb l'encàrrec i ha assegurat que serà un pregó carregat d'entusiasme i passió.
En una roda de premsa celebrada a les instal·lacions de bodegues Torres, Casanovas ha avançat alguna de les característiques que es planteja per al pregó: “serà un pregó divertit, irònic, molt connectat amb l'actualitat i també amb la memòria sensorial. I sobretot, que transmeti l'entusiasme i la passió que permeten tirar endavant grans projectes, encara que en aquests moments els recursos siguin petits”. L'actor i dramaturg vilafranquí també ha comentat que el pregó inclourà trets teatrals i alguna sorpresa.
Jordi Casanovas ha explicat que sempre ha viscut la festa major íntensament com a vilafranquí, però també en l'organitzacició d'algunes activitats paral·leles els dies previs a la festa. “Vilafranca té una energia brutal durant la festa major i és una bona oportunitat per fer activitats”, comentava en referència al cicle teatral que durant uns anys es van organitzar des de l'associació Kametta. El nou pregoner de la festa ha augurat que la de 2013 “serà una molt bona festa major, perquè es respira molt d'entusiame”. En aquest sentit, assegura que va respondre afirmativament a la proposta de seguida que li van fer: “l'entusiasme que transmeten els Administradors, em va fer dir que sí ”, ha confessat.
Jordi Casanovas va nèixer a Vilafranca l'any 1978. És escriptor i director teatral. Director de la companyia Flyhard, ha escrit més de trenta textos, entre els quals destaca la trilogia sobre la història del nostre país (de la transició a la Barcelona postolímpica). La primera part de la trilogia, Una història catalana, va rebre el premi Butaca 2011 al Millor text teatral i torna a ser en cartellera a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya, on es pot veure encara aquesta setmana, fins al 7 d'abril. La trilogia continua amb Pàtria, estrenada l'any passat, i s'ha de cloure amb Vilafranca, un text que està encara en procés d'elaboració i que Casanovas ha avançat que se centrarà en la identitat d'una família tradicional catalana.
Jordi Casanovas ha escrit una trentena de textos i ha obtingut diversos reconeixements al llarg de la seva carrera. Destaquen el Premi Ciutat de Barcelona 2012 per la seva tasca en l'autoria catalana mitjançant la SalaFlyHard, de la qual n'és fundador i director, i dos premis Butaca pels textos teatrals La revolució (2009) i Una història catalana (2011). Precisament la bona acollida que va tenir entre el públic Una història catalana, estrenada la temporada 2010/2011, ha portat al TNC a recuperar-la aquest any. 
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 02/04/2013


Segueix-nos a :