Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/01/2018

L’alumnat del PTT Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques engega la campanya Vilabicis Solidàries

 PTT Vilabicis          PTT d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques

El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les de color groc i distribuir-les a col·lectius de persones desfavorides per anar a treballar o per anar a l'institut.

L'alumnat de l'especialitat d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca endega el projecte VilaBicis Solidàries amb una campanya pels instituts de Vilafranca per donar a conèixer el projecte i demanar donacions de bicis en desús.
VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les de color groc i distribuir-les a col·lectius de persones desfavorides per anar a treballar o per anar a l'institut.
Dins de l'àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i la mobilitat sostenible i s'afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat en l'alumnat, afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D'acord amb aquest objectiu, els alumnes han simulat una empresa creant departaments liderats per ells mateixos.
Està previst portar a terme la captació de bicicletes durant els mesos de gener i febrer, paral·lelament, els joves participaran a un taller sobre mecànica de bicicletes que els permetrà adquirir els coneixements i habilitats necessàries per portar a terme el reciclatge d'aquests vehicles. Finalment, al mes d'abril, es farà la donació de les bicicletes restaurades.
El Programa de Transició al Treball (PTT), que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

+ informació


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/01/2018


Segueix-nos a :