Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/10/2010

L’Ajuntament de Vilafranca al·lega contra el Pla director urbanístic per al desenvolupament del Logis Penedès

El Pla reforça la línia rebutjada per l’Ajuntament de Vilafranca de voler aprofitar el corredor del Penedès per posar-hi totes les activitats possibles.

L'Ajuntament de Vilafranca ha presentat una al·legació a l'aprovació inicial del Pla director urbanístic per al desenvolupament d'infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès, que ha de regular el Logis Penedès (Centre Integral de Mercaderies).
En l'al·legació, l'Ajuntament de Vilafranca recorda que en sessió plenària del dia 19 de setembre del 2006 ja va aprovar una moció en la es rebutjava el projecte Logis Penedès, presentat per la Generalitat de Catalunya. El Logis pretén convertir sòl agrícola dels municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume dels Domenys en un macro polígon industrial convertint la comarca del Penedès en el parc logístic més gran de Catalunya, de manera irreversible.
Com a continuació d'aquell acord, l'Ajuntament de Vilafranca ha presentat una al·legació al Pla Director que regula aquest espai, en la qual exposa que el Pla reforça la línia rebutjada per l'Ajuntament de Vilafranca de voler aprofitar el corredor del Penedès per posar-hi totes les activitats possibles, perquè resulta més avantatjós per la inversió, la qual cosa impedeix que es puguin realitzar les activitats pròpies del territori, entre les que destaquen el fet de ser corredor de pas, la vitivinicultura o el turisme.
A més, l'Ajuntament de Vilafranca considera que s'ha pres una decisió unilateral sense comptar amb la participació de les administracions locals i de la societat civil, i, per tant, el Pla no ha tingut en compte la llei espanyola que transposa les directives europees sobre la participació de la població en assumptes ambientals.
Segons l'al.legació de l'Ajuntament, el Pla incideix reiteradament en la necessitat de la logística intermodal, quan el territori no disposa de port i l'eix mediterrani ferroviari d'ample europeu és tan sols un projecte indefinit i sense finançament. Per tant, l'únic mitjà disponible durant un període de temps indefinit haurà de ser el transport per carretera, un mitjà que tothom té clar que ha de disminuir.
Finalment, el Pla dóna unes dades com a mínim errònies per a justificar la instal·lació, ja que sobre el transport de mercaderies diu que ha crescut un 9% anual des de l'any 2000, quan el propi Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha publicat que del 2001 al 2008 ha crescut un 6% i que entre el 2007 i el 2009 va disminuir un 22%, anant a xifres anteriors al 2003.
Per tot això, l'Ajuntament de Vilafranca demana la retirada del Pla Director i que es reconsideri tant la instal·lació d'un centre logístic al Penedès com la necessitat de construir una autovia al costat de l'actual autopista, ja que el cost de la inversió podria servir per alliberar condicionalment el peatge.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/10/2010


Segueix-nos a :