Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/07/2019

Pere Regull: “El Vijazz dóna un posicionament de qualitat i singularitat a Vilafranca i el Penedès. Ens posa al punt de mira del país”.

Roda de premsa

Des de l’organització remarquen les 75.000 consumicions venudes i l’assistència d’unes 50.000 persones.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el president de Tastavins Penedès, Max Margalef, i la secretària de l'entitat, Maria Bassegoda, han comparegut davant els mitjans per fer balanç de la passada edició del Vijazz celebrada el cap de setmana del 5, 6 i 7 de juliol. Des de l'organització, Max Margalef ha remarcat les 75.000 consumicions venudes i l'assistència d'unes 50.000 persones. ”La menor assistència de diumenge per causes climatològiques va ser compensada per un increment d'un 15% d'assistència el divendres i d'un cert increment també dissabte”, ha dit el president de Tastavins. 

Margalef ha destacat els acords amb entitats de la Vila per portar a terme alguns actes en els seus espais. “Entenem que tot suma i que aquesta col·laboració és bona per a futures ocasions”, ha afirmat. En aquest sentit, ha citat el Casal que ha permès celebrar amb espais més còmodes i amplis els maridatges i tastos; la Fundació Pinnae que ha permès celebrar l'acte inaugural, recepcions i un concert de diumenge, traslladat per la pluja, al Fòrum Berger Balaguer; i el Casino on es va dur a terme un concert preinaugural i una jam session. El president dels Tastavins ha posat èmfasi en el 100% d'ocupació en els tastos celebrats entre les 7 i les 10 de vespre i per sobre del 70% en altres horaris, el 100% d'ocupació en els concerts “Elles i el jazz” i els 30 cellers assistents a la Fira de Vins i Caves, amb unes 300 referències de vis i caves. 

Margalef ha volgut remarcar l'aposta per la internacionalització interactuant amb touroperadors, que ha permès que enguany un grup de 45 alemanys hagin estat gaudint d'un cap de setmana de jazz allotjats al Penedès. “Durant el Vijazz, els restaurants, hotels i cases rurals van estar plens. Volem incrementar l'impacte econòmic amb activitats paral·leles a la comarca”, ha afirmat Max Margalef, que ja anunciat que el Vijaz 2020 se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de juliol. 

Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull ha dit que el Vijazz ja és “tradició. És un dels moments àlgids en què es posa Vilafranca i el Penedès en el punt de mira”, ha afirmat. Regull ha destacat la singularitat del Vijazz en una època en que se celebren multitud de festivals: la qualitat i la gratuïtat dels concerts. “És l'únic festival que ho sap combinar. El Vijazz ens dóna posicionament de qualitat, tant de la música i del producte, els vins i caves, com de la singularitat que ens dóna l'enoturisme. En altres llocs s'ha intentat però no s'ha aconseguit”, afirmava l'alcalde. Pere Regull ha remarcat la interacció positiva que es produeix en el Vijazz entre Vilafranca i la comarca i ha apuntat que l'ús de l'espai central de la rambla de Nostra Senyora durant el Vijazz “ens ha de fer pensar en el futur en un replantejament urbanístic de la rambla”.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 16/07/2019


Segueix-nos a :