Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/11/2020

Aquest divendres es posa en marxa la plataforma de venda online Vilafranca Aprop amb 39 establiments de comerç local i més de 5.200 productes

Roda de premsa

Pere Regull: “Comprant al marketplace Vilafranca Aprop estem donant feina i negoci als nostres veïns i mantenint el model de ciutat que volem per a Vilafranca, amb el comerç que omple els nostres carrers i on s’hi compra i s’hi passeja”

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, han presentat la plataforma de venda online Vilafranca Aprop. La iniciativa, que ha impulsat l'Ajuntament de Vilafranca d'acord amb el comerç local, vol ser una plataforma local de comerços i empreses i ja compta amb 39 establiments adherits, uns 5.200 productes disponibles en 140-150 categories i subcategories de productes. 

El regidor Montfort ha destacat que tirar endavant aquesta plataforma, anomenada popularment marketplace, és una de les mesures endegades pel govern municipal per ajudar a la reactivació econòmica en aquesta moments de crisi arran de la pandèmia de la COVID-19. Montfort ha comentat que el govern municipal ja tenia in mente engegar el marketplace vilafranquí per afavorir la digitalització del comerç i lluitar contra la competència de les grans plataformes de venda online, “però la pandèmia n'ha accelerat la posta en marxa. El comerç online és ara tant o més important que el comerç presencial”. Pel regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Vilafranca Aprop ha de ser una “plataforma dinàmica i oberta a noves incorporacions i que arreli al territori”. Montfort ha explicat que el marketplace és una línia més de suport al petit comerç junt amb les Fires de Maig virtuals o la campanya dels VilaFrancs. “Tot forma part d'una estratègia de suport a la digitalització del comerç local. Aquest és el camí i no hi ha marxa enrere”, ha dit. Montfort considera també que és un bon moment per a la sortida de la plataforma, ja que s'acosten dates importants com el Black Friday o la campanya de Nadal. El regidor ha remarcat que “per tirar endavant la plataforma vilafranquina s'han estudiant diferents models de plataformes i que l'experiència de l'empresa Aprop, que es present en diverses ciutats de país, la simplicitat del funcionament, el cost reduït que suposa per als establiments adherits o la rapidesa en el pagament als establiments, han estat els punts a favor per escollir aquest model”. 

Per part de l'operadora Aprop, David Barbeito, apuntava que a la plataforma, que es posarà en marxa divendres a les 00.00h a través del web https://vilafranca.aprop.online, on s'hi pot trobar petit comerç local, no grans superfícies ni franquícies i destacava que la compra es pot fer de manera “fàcil i intuïtiva. Es pot comprar en diversos establiments en un sol procés de compra. La comanda és única i el pagament també”. Barbeito explicava que l'enviament té un cost, però a partir de 99€ l'enviament és gratuït. Les comandes són a lliurar l'endemà i la plataforma permet escollir l'hora de lliurament a casa. El repartiment dels productes adquirits a través de la Vilafranca Aprop es farà a Vilafranca i rodalies, fins a 14km a la rodona. 

Per cloure, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, es mostrava molt satisfet de la posta en marxa de Vilafranca Aprop. “Hi ha una feinada al darrera i era important no sortir ràpid, sinó sortir bé i oferint bon servei. De moment ens presentem amb 39 comerços, quan altres ciutats ho han fet amb 15. I estem entre les 20 ciutats del país que disposen d'una plataforma de comerç local online”, ha afirmat l'alcalde. Regull també ha estat taxatiu a l'hora d'afirmar que el comerç local es troba en un punt d'inflexió. “En aquest món tan global, si no se l'ajuda se'ns mor el comerç local. Comprant al marketplace Vilafranca Aprop estem donant feina i negoci als nostres veïns i mantenint el model de ciutat que volem per a Vilafranca, amb el comerç que omple els nostres carrers i on s'hi compra i s'hi passeja”, ha remarcat l'alcalde.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/11/2020


Segueix-nos a :