Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
17/07/2013

El Consell de la Festa Major, els Administradors i l’Ajuntament volen millorar els horaris dels matins del dia 29 i 30

  sortida d'Ofici sortida d'Ofici

El Consell de la Festa Major, els Administradors del 2013 i l’Ajuntament han acordat introduir dos canvis en el Protocol de la Festa Major que pretenen millorar els horaris de l’activitat festamajorenca dels matins del dia 29 i del dia 30.

Tal i com estableix el Protocol de la Festa Major i el Reglament del Consell, els dos acords s'han consensuat en primera instància entre el Consell de la Festa Major i els Administradors del 2013 i posteriorment l'Alcalde, en nom de l'Equip de Govern, els ha ratificat per part de l'Ajuntament. 

Canvi de recorregut de la Cercavila del 29

En el cas del dia 29, després d'un llarg procés de reflexió iniciat ja l'any passat pel Consell de la Festa Major  i d'estudiar diferents possibilitats, s'ha decidit que la millor opció i la menys dràstica és escurçar el recorregut de la cercavila. Concretament, l'itinerari es modifica a partir de la Plaça de la Constitució on el seguici festiu trencarà pel carrer Escudellers per arribar a la Plaça de Jaume I, de manera que no passarà per les places de la Vall del Castell i de l'Oli. Consell i Ajuntament consideren que es tracta d'una zona on habitualment no hi ha una gran aglomeració de públic, que majoritàriament es concentra en el primer tram del recorregut de la cercavila. Amb aquest canvi es pretén que l'activitat matinal de la primera jornada de Festa Major finalitzi a una hora prudencial que faciliti el seguiment de la festa per part de tota mena de públic, des del primer acte de la jornada, la Tronada, fins a la Diada Castellera de Vigílies.
Precisament l'any passat ja es van introduir canvis en el format de les Diades Castelleres del 29 i del 31 arran de la incorporació a la festa de la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca. A partir d'un treball específic desenvolupat amb les tres colles es van consensuar unes pautes de funcionament i uns compromisos per part de les colles que s'han valorat positivament i que es repetiran de cara la Festa Major 2013.

S'avança l'Anada a Ofici del 30 i del 31

Pel que fa al matí del 30, s'ha pres l'acord d'avançar 15 minuts la cercavila d'Anada a Ofici, de manera que comenci a les 09.15 h enlloc de fer-ho a les 09.30 h. Per evitar malentesos aquest canvi s'aplicarà tant el dia 30 com el 31. El motiu del canvi ve donat perquè ens els darrers anys l'Ofici de Sant Fèlix ha començat amb un retard d'entre 15 i 20 minuts i això té una afectació en els horaris de tota l'activitat posterior, tant la Sortida d'Ofici com la Diada Castellera de Sant Fèlix.
Cal tenir en compte que cada vegada és més nombrós el públic, especialment el familiar, que s'aplega a la Plaça de Jaume I per gaudir de l'Anada a Ofici i també que en aquests moments hi participen un total de sis colles castelleres ( a més de la Moixiganga i la Banda de Música, en el cas del dia 30), és a dir, que el seguici festiu també és més nombrós. Consell i Administradors són del parer que mitja hora resulta insuficient per fer la cercavila d'acompanyament a Ofici i perquè tots els grups que hi participen entrin a plaça i es situïn a la posició assignada per fer l'actuació conjunta.
Amb aquesta mesura es pretén, doncs, que l'Ofici comenci puntualment a les 10 h, de manera que la Sortida d'Ofici es pugui fer a les 11.30 h, un cop aquest hagi finalitzat, i que la Diada Castellera de Sant Fèlix comenci puntualment a les 12.30 h. Passada la Festa Major 2013, el Consell de la Festa Major farà una valoració de l'aplicació d'aquests acords en relació als horaris i s'acabarà d'estudiar si s'estableixen definitivament en la propera renovació del Protocol de la Festa Major o bé cal continuar treballant en altres propostes de millora.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 17/07/2013


Segueix-nos a :