Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
11/01/2018

17 artistes de la col·lecció del Macba a la Sala dels Trinitaris

Exposició

Aquest divendres 12 de gener arriba a Vilafranca l’exposició itinerant “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA”.

Aquesta serà la primera proposta de l'any a la sala municipal destinada a difondre els projectes expositius de les arts visuals contemporànies. 17 artistes d'àmbit internacional i que formen part de la col·lecció permanent del MACBA participen en un ambiciós projecte que inclou obres d'Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush. 

David Armengol (Barcelona, 1974), n'és el comissari, especialment interessat en la condició social de l'artista i la funcionalitat o disfuncionalitat de l'art, aborda en els seus projectes temàtiques sensibles al contacte amb altres àmbits d'estudi com l'antropologia, la psicologia, la literatura o la música. L'exposició itinerant que arriba a Vilafranca aborda la contemporaneïtat des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada. Un concepte directe que, en lloc de situar les obres dins d'un àmbit temàtic o cronològic determinat, s'erigeix com un to específic, és a dir, una manera particular d'entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en l'art. Seguint aquestes premisses, proposa cinc aproximacions possibles basades en l'acte entusiasta: la construcció cosmogònica, la potència creativa del cos, l'activisme de caràcter social i la posada en crisi de la pròpia noció d'art. 

L'exposició forma part del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona (ODA), organitzada en conveni amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona i en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al 18 de febrer.

ACCIONS VINCULADES A L'EXPOSICIÓ 

* Servei educatiu. Per tal d'aprofundir i explotar al màxim totes les capacitats comunicatives i artístiques d'aquesta exposició l'Ajuntament de Vilafranca ha posat a l'abast dels centres de primària i secundària un servei educatiu específic per a grups d'infantil, primària i adults i per a grups de secundària.

* Conferències. El dimarts 23 de gener a les 16h a l'Escola Escola Municipal d'Art, el comissari de l'exposició, David Armengol, impartirà la conferència Cap a una lectura entusiasta de l'art contemporani. I el mateix 23 de gener a les 18.30h a la Sala dels Trinitaris tindrà lloc la conversa entre el comissari i l'artista Tere Recarens titulada La pràctica artística: la biografia com a eina de treball

* Visita performativa per a públic familiar. El diumenge 28 de gener a les 12 del migdia, l'artista-educadora Marta Galán proposa al públic familiar amb infants de 6 anys o més una visita performativa, a partir de la pròpia experiència del cos i l'acció, per explorar i comprendre la disposició entusiasta i apassionada dels artistes que es presenten a l'exposició. Aquesta acció porta per títol Cossos que fan coses.

Inauguració
La inauguració de l'exposició anirà a càrrec del regidor de cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i comptarà amb la presència del comissari de l'exposició, David Armengol, i del director del MACBA Ferran Barenblit

Els horaris de visita a l'exposició seran de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.
Totes les accions vinculades a l'exposició són gratuïtes, però per assistir a la visita performativa per a públic familiar cal realitzar inscripció prèvia a cultura@vilafranca.org o bé trucant al 93 890 04 59.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 11/01/2018


Segueix-nos a :