Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/02/2017

L’Agència Tributària de Catalunya obre la seva oficina a Vilafranca

Roda de premsa   Moment de la roda de premsa.

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han mantingut una reunió per tractar la ubicació de l’oficina, i els seus serveis.

La nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) a Vilafranca del Penedès estarà a la plaça de Vilanova i la Geltrú, i comptarà amb 493,25 m2 i 21 treballadors, que se sumaran a la plantilla de l'ATC. Així ho ha comunicat el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, a l'Alcalde de la ciutat, Pere Regull, en una reunió que va tenir lloc ahir dilluns a la tarda a la seu del consistori.
El local serà un dels quinze nous punts d'atenció i prestació de serveis al contribuent que l'ATC obrirà durant els propers mesos arreu de la geografia catalana, en el marc del seu desplegament territorial. Aquestes noves oficines se sumaran a les quatre delegacions que l'Agència ja té a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
Segons va explicar el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, “la voluntat del Govern és, d'una banda, implantar un nou model territorial de l'ATC, basat en una xarxa d'oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya, en especial als de l'Alt i Baix Penedès, El Garraf i l'Anoia; i, de l'altra, desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana”.
Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l'Administració -com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments-, i la gestió directa i completa dels impostos cedits -transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)-, que actualment liquiden, a part de l'ATC, els registradors de la propietat.
D'altra banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va mostrar la seva satisfacció perquè Vilafranca aculli aquesta oficina on es faran les tasques de despatx dels impostos, i que “això es faci sense que afecti la comoditat dels ciutadans per que l'atenció directa al ciutadà es mantindrà a la resta d'oficines de les altres capitals de la vegueria, de tal manera que els seus veïns podran seguir fent els tràmits i gestions a la seva ciutat”.
Els municipis que disposaran d'una d'aquestes catorze noves oficines de l'ATC, a banda de Vilafranca del Penedès, són: Barcelona (per cobrir l'àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Tortosa, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Reus i la Seu d'Urgell.

Local de lloguer
Les dependències on s'ubicaran els nous espais de l'ATC a Vilafranca del Penedès seran ocupades per l'ATC en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual estimada per l'arrendament d'aquest espai és de 40.841,16 euros anuals (sense IVA) i la previsió és que pugui obrir les portes el proper 1 de setembre.
L'Agència va seleccionar aquest local després d'un concurs públic per trobar un espai amb bona accessibilitat, que se situés dins la trama urbana i disposés d'espais adequats per al seu ús com a oficines administratives i d'atenció al públic.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/02/2017


Segueix-nos a :