Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/07/2018

Sacrilegis: poetes clàssics catalans musicats al cicle Paraules al Claustre

Sacrilegis

Aquest divendres 13 de juliol a les 9 del vespre tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc el tercer espectacle poètic i musical del cicle.

En aquesta ocasió, el poeta, traductor, músic i cantant Víctor Obiols acompanyat del músic Eduard Iniesta, oferiran el darrer treball discogràfic de Víctor Obiols, Sacrilegis. Es tracta d'un tria personalíssima de poetes clàssics catalans (Verdaguer, Carner, Maragall, Vinyoli...) convertits en bellíssimes cançons que de ben segur passaran a formar part del cançoner literari de la nostra cultura. Seguint les pautes estilístiques que el caracteritzen, Víctor Obiols empra el llenguatge de la cançó popular contemporània, enllaçant d'alguna manera, amb la lírica catalana del segle XX, amb els arranjaments exquisits del prestigiós músic Eduard Iniesta. 

Sacrilegis és un àlbum que surt com a llibre-disc, ja que les cançons en CD van acompanyades d'un bell llibre, amb textos originals de Lluís Solà, Mingus B. Formentor, Rosa Porter Moix, i el mateix Víctor Obiols -que comenta també les cançons-poemes un per un-, sense oblidar l'Autocrònica de V. Bocanegra sobre l'estrena mundial al Casino de Vic (teatre l'Atlàntida), 25 de novembre del 2016. Els poetes clàssics van passar pel sedàs harmònic convingut, i són oferts a les oïdes que s'hi prestin.

Eduard Iniesta és un compositor català especialitzat en instruments de doble corda de la Mediterrània. l seu interès pels instruments de doble corda li ve de les agrupacions de corda (rondalles) catalanes i mallorquines, que havia escoltat de petit. Aquestes textures sonores i el seu interès per la música popular, el va influir en la sonoritat de les seves composicions, que acostuma a vestir amb alguns dels més de 40 instruments que toca de Grècia, Turquia, Egipte o Portugal. La seva música és portuària perquè neix a Barcelona, on hi arriben les influències culturals dels països que l'envolten, fet que afegeix matisos i colors a la seva obra. 

Recordem que tots els espectacles del cicle Paraules al Claustre són d'entrada gratuïta, però que l'aforament és limitat, per a la qual cosa es demana puntutalitat.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/07/2018


Segueix-nos a :