Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/08/2013

Mesures de seguretat en els actes de la Festa Major on el foc és protagonista

(C) Toni Galitó

Es demana expressament que se segueixin les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets.

L'Ajuntament de Vilafranca, d'acord amb els Administradors de la Festa Major 2013 i els representants dels cossos d'emergències, per tal de vetllar per la seguretat de la festa i donar compliment a reglamentació de la Generalitat en matèria d'articles pirotècnics, ha pres un seguit de determinacions sobre alguns actes de la propera Festa Major.
Durant la Tronada del dia 29 es prohibirà l'accés als laterals de la rambla de Sant Francesc, ja que tota l'amplada de la rambla, de façana a façana, tindrà consideració de zona de seguretat. D'aquesta manera, el públic s'haurà de situar obligatòriament a la banda de dalt, a l'espai de l'antiga N-340, entre la plaça del Penedès i la rambla, o per l'altra extrem de la rambla en una zona compresa entre la Font dels Alls i l'inici de la Tronada. Amb aquesta mesura Ajuntament i Administradors han volgut vetllar per la seguretat del públic tot mantenint l'essència de la Tronada sobretot pel que fa a la seva ubicació i potència. Pel que fa a l'accés als laterals de la rambla, tant a la banda del Casino com a la banda del col·legi Santa Anna, estarà tancat uns minuts abans de l'inici de la Tronada, de manera que per anar d'una banda a l'altra de la rambla s'haurà de fer o pel carrer de Sant Joan o pel carrer de Vidal.
Pel que fa al Castell de Focs del dia 29 a la nit, es repeteix la ubicació de l'espai lliure entre la muntanya de Sant Pau i el Vial de les Clotes. El castell de focs es podrà veure des de la façana que dóna a Sant Pau, tant de l'Espirall com des de les Clotes. Tot i això, es recomana que la gent es concentri en el Vial de les Clotes, lloc on es tallarà la circulació de vehicles i on es permetrà l'ocupació de la calçada per part dels assistents.
A l'Entrada de Sant Fèlix del dia 30 a la nit, es demana especialment als assistents que, un cop finalitzat l'acte i per raons de seguretat, tothom es mogui amb ordre i tranquil·litat a fi d'evitar allaus, sobretot a l'hora d'accedir a la basílica de Santa Maria, fet que s'ha convertit en altament perillós en els darrers anys. Cal evitar de passar per la part encerclada per tanques reservada als elements de foc, ja que sempre pot haver-hi algun coet que no hagi arribat a esclatar, i és important que s'eviti l'accés a la plaça amb cotxets amb infants.
Com cada any, també es demana expressament a tots els vilafranquins, vilafranquines i visitants que segueixin les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets, a fi de garantir dins el possible la integritat física de tothom i celebrar la Festa Major amb alegria. 
Així mateix, es recomana a tots els comerciants dels carrers per on transcorreran cercaviles, processons, ball de foc i la Festa Major dels Petits que protegeixin convenientment els aparadors i vitrines. Alhora es recorda que el telèfon per emergències mèdiques del servei d'ambulància és el 061 i el telèfon general d‘emergències és el 112. 

Consells per al ball de foc (pdf)


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 19/08/2013


Segueix-nos a :