Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
17/03/2017

Els municipis de l’Eix Diagonal, connectats per la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a través de la C-15

Presentació

La consellera de la Presidència Neus Munté ha presentat el desplegament de la fibra òptica a l'Eix Diagonal, entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha presentat aquest dijous el desplegament de la fibra òptica als municipis de l'Eix Diagonal C-15, en el tram que uneix Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. A l'acte hi van ser presents a més de la consellera Munté, el secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat, Jordi Puigneró i els alcaldes d'Igualada Marc Castells, Vilafranca Pere Regull i l'alcaldessa de Vilanova Neus Lloveras.

Neus Munté destacava que el desplegament de fibra òptica permet connectar amb alta capacitat l'Eix Diagonal, atenent a dues prioritats del Govern de la Generalitat: "la igualtat d'oportunitats que suposa l'equilibri territorial i el compliment del model de creixement intel·ligent que hem definit". Munté va dir en l'acte de presentació que estem immersos en l'anomenada revolució tecnològica i "és amb infraestructures com aquesta que podrem garantir una Catalunya capdavantera en aquesta nova etapa". Segons la consellera "l'arribada de la fibra òptica permet millorar la competitivitat de les comarques, obre la porta a una major col·laboració entre elles i ajuda els petits operadors a obrir línies de negoci. Suposa per tant un gran salt qualitatiu per a les empreses del Penedès i dona resposta a una justa reivindicació del territori".

Aquest tram de 40km ha suposat una inversió de més 375.000 euros i respon a l'objectiu del Govern que totes les capitals de comarca estiguin connectades a la fibra òptica l'any 2020, tal com marca l'Agenda Digital Europea. Donaran servei 5 operadors catalans (XOC, XTA, Anxanet, Tecnocolor i Iguana) a 7 municipis (Igualada, Capellades, La Pobla de Claramunt, La Granada, Santa Fe del Penedès, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú). En projecció hi ha 2 municipis més (Canyelles i Sant Miquel d'Olèrdola) i un total de 8 municipis són a l'àrea d'influència (Cabrera d'Igualada, El Pla del Penedès, Font-rubí, Mediona, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit i Vallbona d'Anoia). 
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 17/03/2017


Segueix-nos a :