Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/09/2018

Nous cursos de català del Consorci per a la Normalització Língüística

Per facilitar l'aprenentatge, es baixa la ràtio d'alumnes per curs i s'ofereixen alguns mòduls de català gratuïts.

Amb la finalitat de facilitar i millorar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega al setembre un nou període d'inscripcions per a l'oferta de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, des dels 7 punts d'atenció del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Vilafranca i Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès, i Vilanova, Sant Pere de Ribes i Les Roquetes, Sitges i Cubelles, al Garraf).

Inscripcions al setembre
Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al CNL, i ara en vulguin seguir un, han de fer una prova de col·locació a partir del 3 de setembre amb la finalitat de situar-les en el nivell més adequat. Per demanar dia i hora cal que s'adrecin al Servei de Català de Vilafranca (carrer de Pere el Gran, 32, 1r, tel. 93 890 61 79). Un cop conegut el resultat de la prova, podran formalitzar la matrícula del 17 al 19 de setembre (alumnat nou), segons el nivell del curs que hagin de seguir. Els antics alumnes es matricularan el 12 o el 13 de setembre.

Cursos a l'abast de tothom
En aquesta ocasió, la prioritat s'estableix clarament a facilitar l'accés als primers coneixements de la llengua catalana, sobretot per afavorir l'acollida lingüística de les persones nouvingudes. Un dels al•licients que ofereix el Consorci aquest curs és la matrícula gratuïta del grau Bàsic 3 si els alumnes han fet el Bàsic 1 i el Bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. Per tant, s'incentiva la continuïtat de l'aprenentatge i l'obtenció d'un nivell de coneixements.
També es fa una aposta clara per a la millora de l'aprenentatge amb la baixada de la ràtio d'alumnes per curs, la qual cosa afavoreix la consolidació i l'assoliment de les habilitats. Pel que fa a la resta de preus de matrícula als cursos, es mantenen els del curs anterior.
En la línia d'acomplir aquests objectius, el CPNL ha centrat esforços en l'elaboració de nous materials divulgatius i informatius, especialment adreçats a les persones nouvingudes, amb l'accés a la informació també en castellà, anglès i àrab.

Certificats oficials
L'aprenentatge dels cursos generals -des de l'inicial fins al superior- s'ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El web del CPNL ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels 22 centres de normalització lingüística de Catalunya.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 91 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la participació de la qual és majoritària, i per tant, resta subjecte al seu règim pressupostari i de control. L'objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l'accés al coneixement del català i afavorir-ne l'ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d'institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/09/2018


Segueix-nos a :