Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/08/2013

Crida a la participació a la processó als exadministradors de la Festa Major

(C) Jemi Paretas

Es demana participació per portar la imatge del sant i per dur les atxes, especialment per a les processons dels dies 29 i 31.

Els Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca i el Consell de la Festa Major fan una crida als exadministradors i les exadministradores de la Festa Major per tal que siguin més actius a la processó, tant per portar la imatge de Sant Fèlix, com per dur les atxes, especialment per a les processons del 29 i 31. 
A la Festa Major de Vilafranca, la processó és el seguici que acompanya la imatge de sant Fèlix i agrupa els balls folklòrics, els prohoms, els administradors i administradores amb el pendó, els exadministradors i exadministradores, els fidels i la banda. L'estructura actual prové de la dècada del 1920, quan es va bastir aquest acte d'una estructura més fixada.
Els administradors i administradores de la Festa Major de l'any, porten el pendó de Sant Fèlix i els prohoms (exadministradors i exadministradores) i fidels porten atxes. El protocol de la Festa Major i la tradició marca que la imatge de Sant Fèlix és portada pels exadministradors i exadministradores. La crida a la participació de l'Ajuntament de Vilafranca i del Consell de la Festa Major s'ha fet després d'haver detectat en les darreres festes majors un cert relaxament dels prohoms a dur la imatge de Sant Fèlix, que són els únics que tenen aquest privilegi. 

Més informació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 19/08/2013


Segueix-nos a :