Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
01/12/2011

Inauguració de l'eix Diagonal Manresa-Vilafranca-Vilanova

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà aquest divendres l'eix Diagonal que millora les comunicacions de la costa amb l'interior, passant pel Penedès.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels regidors de l'equip de Govern, participarà de l'acte inaugural que tindrà lloc al final del tram, a Vilanova i la Geltrú, després d'una visita a les instal·lacions del centre de control a Vilafranca del Penedès. L'últim tram de la C-15, coneguda com a Eix Diagonal, entrarà en servei aquest divendres de la mà del president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.
La C-15 ha suposat una inversió de 368,4 milions d'euros i unirà els municipis de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa. El traçat de la nova carretera inclou la construcció d'un túnel, tres enllaços i deu estructures. Alhora, té dos carrils de circulació, un per cada sentit, de 3,5 metres d'ample. El que s'inaugura ara és el darrer tram de l'Eix, el que uneix Vilafranca i Vilanova, i que ha estat el més laboriós, ja que és tot de nova construcció, inclou tres túnels dobles i s'han hagut d'executar prop de 1.400 metres de viaducte. Són 13 quilòmetres d'autovia amb dos carrils de circulació per sentit de 3,5 metres d'ample que deixen a tocar les dues capitals.
En total, les obres suposen 35 quilòmetres de nova carretera, 13 de les quals seran autovia, l'adequació d'uns altres 32 quilòmetres amb el reforç de l'asfalt, i la millora de la senyalització i els elements de seguretat viària.
Els ajuntaments i empresaris de la zona estan molt satisfets, ja que veuen l'Eix com una bona oportunitat per reactivar l'economia.
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 02/12/2011


Segueix-nos a :