Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/12/2015

Jornades de promoció de la participació estudiantil a Vilafranca

Joves

Durant aquest mes de desembre han tingut lloc aquestes jornades formatives on hi han participat quasi 200 estudiants de diferents centres educatius de la vila.

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca, a través del Programa d'Informació i Dinamització als CES (PIDCES), ha organitzat durant aquest mes de desembre un seguit de formacions amb l'objectiu de fomentar la participació dels i les estudiants als Centres d'Ensenyament Secundari (CES) de la vila, i dotar als i les joves de les habilitats i coneixements necessaris perquè puguin desenvolupar la seva tasca com a representants dels seus companys. Les jornades formatives han tingut lloc durant quatre dies diferents, els dies 10, 11, 16 i 18 de desembre, durant el matí.

La formació de delegats i sotsdelegats
Les primeres jornades, realitzades els dies 10 i 11 de desembre, s'adreçaven a l'alumnat amb un càrrec de delegat o sotsdelegat de classe. Enguany hi han participat un total de 120 alumnes de les escoles Montagut, Sant Elies, Sant Josep i dels instituts públics de Vilafranca: Alt Penedès, Eugeni d'Ors i Milà i Fontanals. Es van tractar qüestions com els drets i deures de l'alumnat, els òrgans de representació i participació dels alumnes als centres, el paper del delegat i dels consellers escolars, l'associació d'estudiants, i es van donar eines per la comunicació, la planificació d'activitats i el treball en equip.

La formació a les associacions d'estudiants
Posteriorment, el dia 16 de desembre, es va realitzar una formació adreçada als membres de les associacions d'estudiants dels instituts Alt Penedès, Eugeni d'Ors i Milà i Fontanals. Va comptar amb un total de 25 participants.

La formació dels i les joves ALTAVEUS
A la última sessió del 18 de desembre, hi van participar el grup de joves Altaveus. El projecte Altaveus és una iniciativa que es va engegar el curs passat, amb la col·laboració dels centres educatius, i que actualment es desenvolupa als instituts Alt Penedès i Eugeni d'Ors. El projecte Altaveus es dinamitza a través del programa PIDCES i hi participa una cinquantena de joves de 2n cicle d'ESO, de manera voluntària, amb l'objectiu d'organitzar activitats culturals i solidàries i dissenyar campanyes de sensibilització als instituts sobre temes d'interès juvenil.
Tots els participants de les jornades van rebre un diploma de reconeixement, i el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va assistir a l'acte de tancament de la formació dels i les ALTAVEUS, el qual va animar als joves a continuar pensant i desenvolupant projectes en benefici dels seus companys i companyes, i de retruc als centres on hi estudien i hi fan vida bona part del seu dia a dia.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/12/2015


Segueix-nos a :