Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/02/2012

Vilafranca acollirà la vuitena edició del Festival Internacional de Vídeo i Art VIDET

Videt

El festival es farà del 2 al 8 de març en diferents espais de la ciutat.

Del 2 al 8 de març, Vilafranca del Penedès acollirà la vuitena edició del VIDET, el Festival Internacional de Vídeo i Art, coordinat des dels seus inicis per l'artista plàstic vilafranquí Joan Raventós-Estellé. La presentació de la propera convocatòria del festival s'ha fet aquesta setmana, amb la presència del regidor de Cultura, Raimon Gusi, que va confirmar el suport municipal a iniciatives com aquesta: “malgrat la situació actual de crisi econòmica, el servei de Cultura creu en els arts visuals més contemporànies que aposten per les noves tecnologies”. A la roda de premsa també hi eren presents el promotor del festival, Joan Raventós-Estellé, la col·laboradora del festival Sílvia Isach, i la tècnica municipal d'arts visuals, Sílvia Amigó.
VIDET va néixer amb la idea de portar el video-art a l'abast de tothom i per aquest motiu el que cerca és un espai on el contacte de l'obra de video-art amb el públic sigui de fàcil i còmoda relació. El concepte del festival aposta per la necessitat de sortir dels cànons establerts sobre l'art i que sovint dificulten la relació amb el públic. Sense menysprear cap de les formes establertes, però sí amb una clara intenció d'aportar noves formes de interrelacionar el públic amb l'obra dels artistes, VIDET es manifesta en espais que el públic se'ls sent com a propis i que quan sortim a comprar, a passejar,... ens trobem amb l'art, amb el video-art.

Projeccions a les botigues (aparadors)
VIDET manté la seva idea original d'escollir com a espai de projeccions les botigues de Vilafranca, perquè manté també que els comerços són el llocs més freqüentats per la gent. Un total de 9 aparadors de Vilafranca tindran instal·lat un monitor, on s'hi projectaran imatges del moviment dels Indignats, editades per Laia Carrasco i Júlia Carrillo.
La proposta d'aquest any inclou la projecció dels video-art presentats a la convocatòria oberta als 9 establiments de la vila durant els quinze dies de durada del festival. A més, la convocatòria oberta que enguany està dedicada al video-art creat a Cuba i que es projectarà a la Sala dels Trinitaris i a la Galeria Palma Dotze. L'altre país convidat és Hongria i, en aquesta ocasió, serà la Capella de Sant Joan qui acollirà projeccions originals d'aquest país.
La programació es completa amb una instal·lació orgànica, a càrrec del col·lectiu TETRIS a la Biblioteca Torras i Bages, un concert amb video-mapping a la plaça de Jaume I i una conferència sobre art i natura, a càrrec de Paola Ricci a l'Escola d'Art Arsenal. 

Més informacióAjuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/02/2012


Segueix-nos a :