Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/11/2015

Ramon Zaballa: “El programa Capacitats 2015 vol impulsar la sensibilització i visualització del col·lectiu de persones amb discapacitats”

Roda de premsa

El regidor de Benestar Social ha subratllat els eixos de sensibilització i visualització per commemorar el Dia internacional de les persones amb discapacitat.

El regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, acompanyat de representants de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat, ha presentat el programa Capacitats 2015 per commemorar el Dia internacional de les persones amb Discapacitat, el proper 3 de desembre.
El programa d'activitats se centra en tres eixos bàsics: la sensibilització ciutadana per prendre consciència de la reivindicació d'aquest col·lectiu, la sensibilització escolar per arribar a les noves generacions i, finalment, la visibilització de les capacitats que tenen aquestes persones. Segons va explicar Ramon Zaballa, “cal subratllar les capacitats enfront del concepte de discapacitat, perquè no hi ha persones discapacitades, si no persones amb discapacitats, transitòries o permanents, i tots podem formar part d'aquest col·lectiu en algun moment de la vida”. El regidor de Benestar Social va indicar que aquest programa “pren sentit a la recerca d'una ciutat inclusiva i solidària, que és l'objectiu del govern municipal”, ressaltant valors com la igualtat, la llibertat, l'autonomia personal i la dignitat, entesa com la defensa dels mateixos drets per a tothom.
El programa commemoratiu del Dia internacional de les persones amb discapacitat s'iniciarà aquest divendres, dia 27 de novembre, amb la celebració de la gala d'entrega de premis del VI Concurs d'espots publicitaris en salut mental, ESPOT. L'acte, organitzat pel Turó, Entrem-hi i Obertament, es farà a les 6 de la tarda al Vinseum.
Diumenge, dia 29 de novembre, a partir de les 11 del matí, l'Auditori Municipal acollirà el festival Capacitats 2015, amb actuacions diverses de teatre i música. L'acte, gratuït i d'aforament limitat, comptarà amb la participació de l'alumnat de la Fundació l'Espiga, la Coral Laroc, Albert Castro i la colla inclusiva de bastoners Kakuatons.
El dijous 3 de desembre s'inaugurarà l'exposició Capacitats 2015. La mostra s'instal·larà a l'Hospital Comarcal, on es podrà visitar fins al 10 de gener. Algunes obres de l'exposició es podran veure també en establiments i comerços del barri de l'Espirall. A l'exposició fotogràfica hi participen la Fundació l'Espiga, Mas Albornà, Entretots Penedès, El Turó, Univers Penedès, Associació Creixent i la Fundació Pro Penedès.
D'altra banda, durant els mesos de novembre i desembre es fan activitats de sensibilització proposades als diferents centres escolars de Vilafranca i adreçades als nens i nenes de 3r de primària i adolescents de 3r d'ESO. Aquestes activitats estan organitzades per les entitats membres de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat i l'EMA Arsenal. Les entitats que participen en aquestes activitats són l'Espiga, Mas Albornà, Entretots Penedès, El Turó i l'Arsenal, i els centres on s'intervindrà són les escoles Baltà i Elias, Mas i Perera, Sant Josep, Estalella i Graells i Pau Boada, i els instituts Alt penedès, Milà i Fontanals, així com el col·legi Sant Josep i la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida).
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/11/2015


Segueix-nos a :