Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/11/2017

Pere Regull: “La base d’un bon pressupost és combinar l’equilibri entre la despesa en serveis a les persones, la millora de l’espai públic i la promoció econòmica, i amb un endeutament baix”

Roda de premsa

L’equip de govern presenta un pressupost de 53 MEUR per al 2018, un 5,1% superior al de 2017. Francisco Romero: “Vilafranca és un exemple únic de ciutat amb un endeutament tan baix i que sigui capaç de fer aquest volum d’inversió”.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilafranca ha presentat el projecte de pressupost per al 2018 que dimarts dia 21 de novembre portarà a aprovació del ple municipal. L'alcalde Pere Regull, el tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i el tinent d'alcalde de Territori i Serveis Urbans, Francisco Romero, han estat els encarregats de presentar uns comptes municipals que arriben als 53 MEUR, un 5,1% superiors als de 2017. 

El regidor d'Hisenda, Aureli Ruiz ha desvetllat els dos objectius principals d'aquest pressupost: garantir que els serveis municipals es prestin amb la major qualitat possible i aconseguir una gestió municipal basada en la qualitat, l'eficiència i l'eficàcia. Ruiz ha destacat que 2/3 parts dels ingressos de l'Ajuntament són propis, un 27% són transferències d'altres administracions, i només un 5% són crèdits per finançar inversions. En aquest sentit, l'endeutament és només del 40% dels ingressos propis (la llei permet un endeutament de fins al 110%). 

Per àrees, el tinent d'alcalde destaca l'augment en l'Àrea de Serveis a les Persones, un 7,3%. Augmenten les partides de l'Àrea de Desenvolupament econòmic (9%) i s'incrementen partides de manteniment de la via pública (1%). També s'amplien les partides de gestió dels residus municipals (10%). La baixada de l'endeutament es materialitza en un descens de les despeses financeres en un 7%, uns 300.000€. 

Inversions
El pressupost impulsa les darreres inversions importants del mandat i assegura el finançament d'una nova fase d'urbanització de l'eix de la via i el programa de rehabilitació d'habitatges amb finalitat social, amb un parc de 120 habitatges. Així les inversions més importants seran 1.891.000€ per a una nova fase de VINSEUM i 940.000€ per al nou pavelló esportiu. La inversió en l'eix de la via es cobreix amb l'aplicació del romanent de tresoreria previst aquest any 2017, gràcies a l'increment de l'activitat econòmica. “La voluntat de l'equip de govern ha estat sempre aprofitar els romanents anuals per fer inversió. Entre el pressupost i el romanent preveiem invertir uns 7,5 MEUR” ha dit el regidor. 

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Francisco Romero ha refermat el compromís de l'equip de govern d'assegurar la qualitat dels serveis municipals, continuar el projecte de ciutat definit en l'acord de govern i preservar l'autonomia financera local. “Hem de pensar que 2/3 parts dels ajuntament de més de 20.000 habitants tenen les seves finances intervingudes. Quan veus un pressupost amb un endeutament tan baix i el gran volum d'inversió que es farà, te n'adones que Vilafranca és un exemple únic al país”, ha afirmat Romero.

Per cloure, l'alcalde Pere Regull ha refermat que l'Ajuntament està en una bona línia d'incrementar el pressupost amb prudència, fent una política possibilista, baixant l'endeutament i alhora mantenint serveis i fent molta inversió. “La base d'un bon pressupost és combinar l'equilibri entre la despesa en serveis a les persones, la millora de l'espai públic i la promoció econòmica, i amb un endeutament baix”, ha dit l'alcalde. Per Pere Regull, bona part de les inversions estan destinades a nous equipaments “potents i necessaris per a la millora de la qualitat de vida dels vilafranquins”.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/11/2017


Segueix-nos a :