Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/03/2018

Audició comentada de Les Danses de Galanta: una explosió de colors

Carmina Malagarriga

A càrrec de Carmina Malagarriga, dins el cicle “A l’Agrícol parlem de música”.

Aquest dissabte, 17 de març a les 7 de la tarda, Carmina Malagarriga comentarà Les danses de Galanta, obra orquestral del compositor hongarès Zoltán Kodály (1882-1967).
 
L'obra forma part del programa que interpretarà l'Orquestra de Cambra del Penedès l'endemà diumenge a l'Auditori Municipal de Vilafranca. Tots els assistents a la sessió de l'Agrícol podran gaudir del 2X1 per les entrades al concert.
Carmina Malagarriga és locutora de Catalunya Música des dels seus inicis el 1987. Actualment, és al davant del programa La setmana de... que s'emet de dilluns a divendres de 13 a 14 h. Cada setmana proposa un tema monogràfic: des dels compositors i les seves obres, a la literatura musical dedicada a diferents agrupacions instrumentals o bé a diferents temes literaris, històrics... que troben un nexe d'unió amb la música. 

Zoltán Kodály és un dels més destacats músics hongaresos de tots els temps. Va investigar, juntament amb Béla Bartók, la música popular del seu país arribant a col·leccionar unes 100.00 cançons que va utilitzar coma material compositiu. 

Les danses de Galanta són a Kodály el que Les danses hongareses són a Brahms: músiques vives, profundes i plenes de passió nascudes dels records del compositor. Galanta fou el poble on Kodály passà la seva infantesa. El compositor va viure les seves primeres emocions musicals a casa d'un amic zíngar.

Més informació:
http://espectacles.vilafranca.cat/  
http://www.agricol.cat/  

Organitza L'Agrícol. Centre Artístic del Penedès, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/03/2018


Segueix-nos a :