Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/09/2018

Inici del curs escolar 2018-2019 a Vilafranca del Penedès

Curs escolar

La normalitat és la tònica dominant en aquest inici de curs escolar pel que fa al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.

El passat dia 12 va començar, a Vilafranca, un nou curs escolar, on “la normalitat és la tònica dominant en aquest inici de curs escolar pel que fa al segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria”, ha confirmat la regidora d'Ensenyament, Xell Montserrat. La novetat més destacada és l'estrena del nou edifici de l'Institut Nou de Vilafranca. La regidora Xell Montserrat ha explicat que “precisament enguany aquest centre impartirà per primera vegada els ensenyaments de batxillerat, completant així l'oferta dels altres tres instituts de secundària de titularitat pública i de l'escola Montagut”. Xell Montserrat s'ha mostrat “molt satisfeta per haver començat un nou curs amb aquest nou Institut a la nostra vila, significant una aposta per l'àmbit educatiu molt significativa”. Pel que fa a la matrícula, respecte al curs passat, el nombre de grups de P3 s'ha incrementat de 18 a 19 i el de grups de 1r d'ESO s'ha mantingut en 22. Un 90,5% de les preinscripcions de P3 han pogut accedir al centre que demanaven en primer opció, i el 99,8% en alguna de les opcions sol·licitades. Pel que fa a 1r d'ESO, el 94,7% obtenen el centre que demanaven en primera opció, i un 99,6% en alguna opció sol·licitada. 

El nou curs escolar s'inicia amb un total de 6.972 alumnes, 132 més que el curs passat. D'aquest total 1.331 són d'educació infantil de segon cicle, 3.032 de primària i 2.609 d'educació secundària obligatòria. 4.557 alumnes estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.415 ho estan en centres concertats. Aquestes dades d'alumnat matriculat no són definitives, perquè caldrà ajustar-les amb les baixes que s'han anat produint durant els darrers mesos i que es constaten un cop iniciat el curs escolar.  

Pel que fa a l'educació infantil de primer cicle, el curs ha començat amb una oferta global aproximada de 470 places, de les quals 309 són de titularitat municipal i la resta és privada. Les 4 llars municipals d'infants han iniciat el curs amb normalitat i amb un 100% de les places cobertes el passat 5 de setembre.

Vilafranca disposa de diversos recursos derivats de la implementació del decret de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema inclusiu com poden ser l'Itinerari Formatiu Específic per a joves amb discapacitat intel·lectual lleu -ubicat a l'Institut Alt Penedès-, els Suports intensius per a l'escolarització inclusiva -presents a 4 escoles-, els suports intensius a l'audició i el llenguatge, la Unitat d'escolarització compartida, o diverses aules d'acollida. La regidora d'Ensenyament, Xell Montserrat, ha volgut recordar “la incorporació, a la llar municipal d'infants Lola Anglada, d'una aula d'estimulació sensorial especialment pensada per a l'alumnat amb NEE que gràcies a un conveni amb el CDIAP s'aprofitarà més enllà de l'ús que en pugui fer la pròpia llar”.

Com a novetat, enguany també s'ha incrementat l'oferta d'ensenyaments post-obligatoris amb un nou cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiques especialitzat en enoturisme i en modalitat DUAL. 

A l'estiu han culminat tot un seguit de tasques de manteniment i millora en escoles i llars d'infants al llarg de tot el curs per un import global aproximat de 150.000€. Les millores que s'han dut a terme s'han prioritzat seguint criteris de seguretat i eficiència energètica. 

L'Ajuntament de Vilafranca impulsa programes de suport a l'escolarització per garantir el dret a la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Destaca el programa d'ajuts a l'escolarització, amb 1.781 sol·licituds presentades, de les quals obtindran l'ajut 1.348.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/09/2018


Segueix-nos a :