Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/06/2020

Vilafranca del Penedès se suma a la campanya per reivindicar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+

Pas de vianants

L’acció reivindicativa ha consistit a pintar una franja d’un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI sota el lema “Fem un pas cap a la Diversitat".

El Servei d'igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès s'ha adherit a l'acció reivindicativa del Dia per l'Alliberament LGTBIQ+ (28 de juny) promoguda per la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. 

L'acció consistent a pintar una franja d'un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI s'ha dut a terme aquest migdia amb la col·laboració dels serveis de Joventut, Via Pública, Cultura i Policia Local, sota el lema “Fem un pas cap a la Diversitat”. Aquesta acció simbòlica s'està realitzant paral·lelament a diferents municipis de Catalunya dins del marc de la commemoració del 28J. L'acció pretén donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+, amb l'objectiu de fomentar el respecte cap a la diversitat afectiva, sexual i de gènere en la societat, reivindicar els drets i garantir la igualtat i el respecte de tota la ciutadania i la eradicació i eliminació dels estereotips. 

La regidora d'Igualtat, Montse Arroyo, i els regidors de Cultura i Via Pública, Ricard Rafecas, i de Joventut i Governació, Miquel Medialdea, acompanyats tècniques i de tècnics dels serveis d'Igualtat, Via Pública, Joventut, Policia Local i Cultura, han dut a terme el pintat d'una franja del pas de vianants situat a la rambla de Sant Francesc, davant de l'escola Sant Josep i Santa Anna, amb la bandera de l'arc de Sant Martí, la bandera multicolor que representa el col·lectiu LGTBIQ+. El mateix dia, en horari de tarda l'Agrupament Escolta AEIG Pere II i Sta. Maria de Foix, també realitzaran el pintat de dos bancs ubicats al parc Tívoli, amb la participació dels i les joves de la unitat Pioners i Caravel·les. 

La regidora Montse Arroyo explicava que aquestes accions volen “fomentar la visibilitat del col·lectiu LGTBI, la mirada o perspectiva LGTBI a totes les àrees del Ajuntament de Vilafranca, la implicació de la ciutadania i finalment combatre la discriminació i la violència per raó d'orientació sexual i identitat de gènere”. 

Per la seva banda, Ricard Rafecas ha remarcat la necessitat de la societat “sigui cada vegada més intolerant amb situacions com la violència de gènere o les actituds i agressions homòfobes”. 

Miquel Medialdea, finalment, ha recordat que lamentablement en estudis sobre els joves “encara hi ha l'estereotip del mascle i intolerància envers altres situacions com les del col·lectiu LGTBI. Hem de fomentar la visibilitat d'aquest col.•lectiu perquè, estimant cadascú a qui vulgui, no es fa mal a ningú”.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/06/2020


Segueix-nos a :