Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/07/2018

El cementiri de Vilafranca, finalista del Concurs de Cementiris 2018 que convoca la revista “Adiós Cultural”

 panteó A Matilde panteó d'Eugeni d'Ors al cementiri de Vilafranca

Hi ha 19 finalistes en cinc categories i les votacions per Internet s’iniciaran divendres 13 de juliol i finalitzaran el 30 de setembre, a la web www.revistaadios.es

El Cementiri municipal de Vilafranca és un dels 19 finalistes del Concurs de Cementiris 2018 que convoca “Adiós Cultural”, revista especialitzada en la reflexió de la mort a través de la cultura des de fa 22 anys, editada per Funespaña. Es destinen 8.000 euros en premis als guanyadors de la votació popular que s'iniciarà els propers dies a la web www.revistaadios.es
El jurat ha seleccionat els cementiris, els monuments, les jornades de portes obertes i les peculiars històries documentades junt amb la millor iniciativa mediambiental que se sotmetran a votació popular per escollir el millor de cada una de les categories, excepte la de mediambient.
En aquesta 5a edició s'han presentat 46 candidatures de tot l'Estat espanyol.
Les votacions es podran realitzar a partir del divendres 13 de juliol fins al 30 de setembre, a través de www.revistaadios.es, on es podrà comprovar la documentació literària i gràfica que cada candidat ha enviat per promoure el voto a la seva categoria corresponent.
Vilafranca opta al premi a la Millor historia documentada i ocorreguda al cementiri amb la història repleta de casualitats que va acabar unint els destins de la jove Matilde i de l'assagista i filòsof Eugeni d'Ors. També opten en aquesta categoria els cementiris d'Alcoi (Alacant) i de Castelló (País Valencià).
Els finalistes al millor cementiri són el Mancomunat de la Bahia de Cadis, a Chiclana, el de Torrero (Saragossa), el de Fuentespalda (Terol), el del Masnou (Barcelona) i el de Comillas (Cantabria).
En la categoría de millor monument hi opten el panteó modernista de la família Boix Chillida del cementiri de Vinaròs (Castelló); la gran piràmide del Mancomunat de Cadis, i el panteó de Joaquín Costa al cementiri de Torrero a Saragossa. A la Millor activitat de portes obertes hi opten els cementiris de Ciriego i Castro Urdiales (Cantabria); el de San Javier (Múrcia); el d'Alcoi (Alacant) i el de Monturque (Córdova).
Finalment, a la Millor iniciativa mediambiental els finalistes són els cementiris de Sitges, de Roques Blanques i de la Pau, a València.

Sistema de votació i premis
Per votar cal introduir un correu electrònic i votar una sola vegada per un dels candidats de cada categoria. Els resultats de les votacions es poden anar veient en temps real a la mateixa pàgina.
Els premis als que s'opten són: 3.000€ al millor cementiri en general, 2.000€ a la millor iniciativa mediambiental, 1.000 € al millor monument, 1.000€ a la millor història documentada ocorreguda al recinte y 1.000€ a la millor activitat de portes obertes. Les candidatures presentades s'incorporaran a la “Ruta de Cementiris d'Espanya”, a la que també es pot accedir a través de www.revistaadios.esAjuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/07/2018


Segueix-nos a :