Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
30/11/2016

La Fira del Gall aposta per captar visitants de tot Catalunya

Fira del Gall

Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran al parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès durant el cap de setmana del 17 i 18 de desembre.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Turisme, Dolors Rius, juntament amb el representant de la DO Penedès i els de l'Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca han presentat en roda de premsa la ja tradicional Fira del Gall. Una Fira que cada any augmenta de visitants i ja s'ha guanyat un lloc destacat dins del panorama de fires i mostres de Catalunya. Aviram, gastronomia i vins de la DO Penedès es concentraran al parc de Sant Julià de Vilafranca del Penedès durant el cap de setmana del 17 i 18 de desembre. Com ha destacat el mateix Alcalde Regull, la Fira del Gall és l'única de Catalunya on es pot viure des de la criança del Gall fins a la seva degustació, passant per l'escorxador. Aquest fet, segons Pere Regull, junt amb un producte de gran qualitat fa “única la Fira del Gall. I és el factor que genera que, any rere any, vingui gent de tot arreu de Catalunya”. 

Des de dissabte al matí, i fins diumenge, es podrà comprar Gall Negre del Penedès al Mercat d'Aviram. S'hi podran trobar també tots els exemplars de la raça Gall Negre del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d'aviram. Paral·lelament, el visitant podrà gaudir també de la Fira d'Artesania i participar de l'ampli ventall d'activitats. Tot i tractar-se d'una Fira centenària -352 edicions-, cada any s'introdueix alguna novetat. I aquesta edició ve marcada per molts reconeixements i simbolismes.

Enguany, a la Mostra Gastronòmica es podran tastar fins a 21 receptes d'aviram (8 de Gall Negre del Penedès) proposades per set restaurants. També es podran tastar vins de la DO Penedès al Superceller, i participar de diferents  tastos i maridatges. Francesc Olivella, director de la DO Penedès, ha volgut destacar que “la Fira del Gall és una aposta de pimer ordre per la DO Penedès, ja que es prioritza els maridatges amb vi negre i encaixa amb els objectius de promoció de la DO”.

Per celebrar la vintena edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, el Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l'Àliga del Barri de Sant Julià i el Mussolot del Campanar, faran d'amfitrions de més de 15 bèsties convidades d'arreu del territori.

Una altra novetat serà la raça convidada a l'exposició i al concurs. Aquesta serà l'Espanyola Cara Blanca, la raça més antiga criada a la zona mediterrània. És originària d'Espanya, des d'on es va portar al Carib i d'aquí, a la resta d'Amèrica.
Una edició molt solidària
La Fira del Gall se solidaritza enguany amb La Marató de TV3 dedicada a l'ictus, a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Coincidint amb la Fira, s'han organitzat diverses activitats solidàries per recollir fons: un tast solidari, la construcció d'un trencaclosques gegant del Tomasot entre tots els visitants, un flashmob o una passejada per la vila.

Pep Nogué inaugurarà la Fira
El mediàtic cuiner Pep Nogué serà l'encarregat d'inaugurar la Fira amb el pregó que tindrà lloc dimecres 14 de desembre a les 20.15h al Saló de Plens de l'Ajuntament. Nogué col·labora amb diferents mitjans, és president de l'Associació Alimentària de la Garrotxa, professor de cuina, conferenciant i assessor de restaurants i tot tipus d'empreses alimentàries. L'organització de la Fira ha volgut reconèixer la seva contribució a la cuina catalana i per això l'ha convidant a inaugurar aquesta edició.


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/11/2016


Segueix-nos a :