Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/09/2018

Picant de mans, música per a nadons de 12 mesos a 3 anys

L'EMM Maria Dolors Calvet organitza un any més l’activitat Picant de mans, música per a nadons de 12 mesos a 3 anys.

La música en els nadons incideix de manera natural en el seu desenvolupament motor, cognitiu i emocional. A través de les moixaines, jocs de falda i cançons, l'infant té l'oportunitat de fer un aprenentatge tant a nivell de descoberta del cos, com del llenguatge oral, del ritme, de la música i del moviment. Tot aquest treball, a més, es veu reforçat per l'estimulació afectiva que proporciona el contacte amb el cos i amb la veu de l'adult (pare-mare, avi-àvia...), amb qui es comparteix l'experiència.

OBJECTIUS:
• Introduir l'infant en el món de la música de manera natural.
• Interrelacionar el llenguatge musical amb altres llenguatges.
• Afavorir en els nadons el component lúdic en l'activitat musical.
• Afavorir el procés d'autonomia i socialització de l'infant a través de les cançons, jocs dansats i danses.
• Afavorir l'experimentació i el desenvolupament de la imaginació a través de la descoberta i manipulació d'instruments i materials sonors.
• Afavorir a través de l'experiència musical el lligam afectiu amb el pare, la mare o l'adult acompanyant.
• Dotar els pares i mares participants d'un repertori bàsic, per poder transmetre als seus fills, basat en la cultura i tradicions del nostre país.

LES SESSIONS:
Són sessions de 45 minuts, estructurades de la següent manera:
* S'hi treballen les cançons, les audicions, danses i jocs relacionats amb l'estació i les festes, diades i tradicions que s'hi corresponguin.
* Tenen sempre una estructura similar, començant per la introducció, el treball afectiu pare-mare-infant (jocs de falda, moixaines...); treball amb la cançó; escolta de l'audició i per acabar, ens posem en moviment (dansa, joc...). També s'hi inclou, o bé a través de la cançó, o bé a través de l'audició, la descoberta i manipulació de petita percussió i de material sonor divers, així com l'experimentació amb elements naturals que estimulin la imaginació sonora. 

El programa és a càrrec de Montse Terrades, educadora infantil per la IOC, formada en el món de la música, en direcció coral als cursos de la Federació Catalana d'Entitats Corals. Ha fet els cursos de l'Escola de Pedagogia musical Ireneu Segarra i cursos de formació de la rítmica Dalcroze a l'Institut Joan Llongueras de Barcelona. Té una llarga trajectòria en el món de l'educació musical, portant més de vint anys ensenyant música, i més de deu especialitzada en el món dels més petits. Paral·lelament ha estat sempre implicada en el món coral, dirigint diverses corals infantils del Penedès.
Actualment, treballa com a especialista de música en llars d'infants i en diferents escoles de música com a especialista. Dirigeix les corals infantils l'Espinguet de Vilafranca i la coral El Serral de Lavern, de la qual n'és la co-fundadora.

DATES I HORARIS:
Del 21 de setembre fins al 14 de desembre de 2018 (10 sessions).
• Divendres:
1a Sessió: 18 a 18.45h (de 1 a 2 anys)
2a Sessió: 18.45 a 19.30h ( de 2 a 3 anys)

INSCRIPCIONS:
Del dimecres 12 al divendres 21 de setembre de 2018
Horari: d'11 a 13h i de 17 a 20h.
Lloc: Escola Municipal de Música M. D. Calvet (Pl. Penedès, 4).

PREU:
75€ (10 sessions).

NOTES:
• Edat dels nadons: 12 mesos a 3 anys, organitzats en grups per edats.
• S'ha d'omplir la butlleta a l'Escola Municipal de Música M. D. Calvet (Pl. Penedès, 4) en horari d'11 a 13h i de 17 a 20h. Perquè la inscripció sigui efectiva, s'ha de portar el resguard de pagament a l'Escola en el mateix horari.
• Els grups estaran formats per un màxim de 10 nens. Quedaran tancats per ordre rigorós d'inscripció. Si en algun no hi ha prou participants, s'anul·larà la sessió i es retornarà l'ingrés.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/09/2018


Segueix-nos a :