Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/10/2017

L’Ajuntament de Vilafranca dóna suport al gall negre del Penedès en el concurs El Plat favorit dels catalans

Roda de premsa

La revista "Cuina" lidera aquesta convocatòria, amb la participació de 22 restaurants de les 22 indicacions geogràfiques protegides o denominacions d’origen protegides catalanes.

El restaurant El Racó de la Calma de Vilafranca del Penedès participa en la darrera edició del concurs El plat favorit dels catalans que convoca la revista Cuina per triar el plat favorit dels catalans d'entre 22 propostes preparades per restaurants en representació de les 22 indicacions geogràfiques o denominacions d'origen protegides de Catalunya. 
Pel que fa al Gall negre del Penedès, la revista Cuina proposa un plat elaborat pel xef Xavier Arnan, el Bombó de Gall negre del Penedès, amb centre de pruna, aroma d'espígol i pinyons garrapinyats. Arnan s'ha mostrat il·lusionat i agraït per l'oferiment: “estem agraïts per l'oportunitat de presentar aquest plat. Defensarem el Penedès i l'IGP del Gall negre del Penedès”. Arnan ha explicat en roda de premsa que aquest plat ja l'ha elaborat per a la Mostra d'aviram de la Fira del Gall, buscant “el sabor del rostit de l'àvia, amb una presentació contemporània”. 

El concurs El Plat favorit dels catalans 2017 engegarà el proper 16 d'octubre amb la publicació de les 22 receptes en aquest web. Els usuaris podran votar les receptes que més els agradin, fins al 23 d'octubre, quan es presentaran els 8 plats que passaran a la fase següent. El dia 3 de novembre es definiran els dos plats finalistes i el 19 de novembre es coneixerà el guanyador, en un acte al fòrum gastronòmic de Girona. 

La regidora de Promoció Turística de l'Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, ha acompanyat el xef vilafranquí en la presentació de la campanya, donant suport “a un producte autòcton, el Gall negre del Penedès, que ens sentim molt nostre, i al que cada any li dediquem una fira, la Fira del Gall, on presentem plats fets amb aviram de gran qualitat”. Arnan també ha comptat amb el suport a la roda de premsa del criador de Gall negre del Penedès Enric Ferré, que ha assenyalat la qualitat de la carn d'aquesta raça d'aviram, i de Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca, la seu dels quals ha acollit la presentació de la candidatura al concurs. 

El concurs El plat favorit dels catalans 2017 està patrocinat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i cerveses Damm. Compta amb el suport d'Ametller Origen i amb col·laboració del Fòrum Gastronòmic de Girona, Mas Uniformes i la Federació Catalana d'IGP i DOP. 

Més informació
Recepta (pdf)
Bases del concurs (pdf)


Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 11/10/2017


Segueix-nos a :