Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/03/2019

Vilafranca celebra dijous 21 de març el Dia Mundial de la Poesia

Núria Martínez

La poètica musicada prendrà la paraula al bell mig de Vilafranca per novè any consecutiu.

La UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada a Catalunya es celebra una gran festa de la paraula i les lletres. La Institució de les Lletres Catalanes fa la tria d'un poeta qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial. 

A Vilafranca l'acció poètica consistirà en la lectura del poema lectura La poesia obra de Rosa Fabregat (Cervera, 1933) que anirà a càrrec d'alumnes i participants del Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès. Com en d'altres edicions, el poema serà llegit en diferents llengües per cadascun dels voluntaris participants.
Tots seguit tindrà lloc el recital poètic i musical, Veus la poesia?, a càrrec de la poeta Núria Martínez-Vernis i la cantant Neus Borrell Mateu. La lectura poètica s'iniciarà a les 6 de la tarda al pati de la capella de Sant Joan, propiciant d'aquesta manera que sigui un acte obert al públic i que tothom que s'acosti a la capella de Sant Joan pugui escoltar els poemes que s'hi recitaran al llarg d'un parell d'hores. 

Núria Martínez-Verins (Barcelona, 1976) és una poeta catalana. El seu primer llibre de poemes, L'acròbata tampoc no en sortirà il·lès (2000), va rebre el Premi Amadeu Oller i el Premi literari Memorial Anna Dodas. Amb el segon llibre, Quantes mentides fan una sola veritat (2003), va guanyar el Premi Josep M. Lopez-Picó. En paraules de Màrius Sampere, la seva poesia enginyosament pregona, es nega –com aquell qui res– a ser inclusa dins els paràmetres convencionals. I, doncs, repta i rebutja, desafiant previsibles nuvolades, el parallamps de les regles establertes, la lògica pura, cartesiana, i, en fi, la tradició, sempre tebiona, el vistiplau dels llums acadèmics. La seva darrera obra poètica publica és Deix on dir. Barcelona, Empúries, 2013. 

L'acte està organitzat pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages amb la col·laboració del Voluntariat per la Llengua del CNL de Vilafranca i l'Alt Penedès. 

Més informació
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/03/2019


Segueix-nos a :