Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/03/2020

S'anul·len a Vilafranca els actes públics dels propers 15 dies en fase d'alerta per l'epidèmia de Coronavirus

Informació Coronavirus

L'activació d'aquesta nova fase d'alerta del pla respon a la necessitat de reforçar la implementació de noves mesures amb l'objectiu de contenir la propagació de contagis per coronavirus.

¿L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès comunica que, amb motiu de la fase d'alerta per l'epidèmia de Coronavirus, ha constituït un comitè de seguiment que està en permanent contacte amb el Departament de Salut de la Generalitat i que a partir d'ara avaluarà l'evolució de la situació i prendrà en cada moment les mesures de prevenció que es considerin oportunes.

D'acord amb les indicacions del Pla d'Actuació per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc, que ha activat la Generalitat, l'Ajuntament de Vilafranca recorda que està activa la fase d'alerta d'aquest pla amb l'aplicació d'un seguit de mesures que seran d'aplicació a partir del dijous 12 de març i durant un període de 15 dies que podrà ser prorrogat en funció de l'evolució de la situació.

L'activació d'aquesta nova fase d'alerta del pla respon a la necessitat de reforçar la implementació de noves mesures amb l'objectiu de contenir la propagació de contagis per coronavirus. Les mesures preventives afecten especialment l'entorn d'esdeveniments esportius i amb concurrència pública.

Per aquest motiu se suspenen:
• Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d'edat, que podran anar-hi acompanyats.
• Les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s'ocupa un terç de l'aforament màxim autoritzat, amb l'objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.
Aquestes mesures de restricció s'apliquen a espectacles públics, recreatius i d'oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.
• En l'àmbit educatiu, es manté l'aturada d'activitats fora dels centres escolars, especialment les que afectin més d'un centre. 

Pel que fa a les activitats que es veuen afectades a Vilafranca del Penedès, podeu consultar-les en aquest enllaç, on s'anirà actualitzant la informació, en funció de l'evolució dels esdeveniments i de les recomanacions que arribin des d'administracions superiors.

L'Ajuntament recomana a tots els col·lectius, associacions, entitats i clubs que evitin al màxim les aglomeracions de persones amb la finalitat de minimitzar el risc de contagi. Es recomana estar atent a les xarxes socials i canals oficials de l'Ajuntament i de les altres administracions, especialment Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

Mesures de prevenció personal

Pel que fa a les mesures de prevenció personal, l'Ajuntament de Vilafranca demana a la ciutadania que segueixi els consells de prevenció que marca el Departament de Salut quant a la prevenció i la higiene de mans i altres mesures de protecció bàsiques. 


Més informació

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/03/2020


Segueix-nos a :