Més de 2.000 persones visiten l’exposició Transitar a la capella de Sant Joan

Destaca la visita de més de 250 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat, que han valorat molt positivament la visita.
La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha explicat que Transitar és un projecte “molt engrescador, en què Vilafranca s'hi ha implicat des de l'inici i que ha acollit amb molt d'entusiasme. L'exposició contribueix a la millora de l'orientació educativa a la vila, oferint una mirada que, més enllà de les sortides acadèmiques, focalitza la reflexió en les capacitats de cadascun de nosaltres i en com ens ubiquem com a individus en l'entorn canviant que ens envolta”. Per la regidora, a part del valor que té per ella mateixa, com ajuntament “ajuda a visibilitzar els dos grans objectius estratègics del Servei d'Educació per a aquesta legislatura: disminuir l'abandonament escolar prematur i garantir l'èxit educatiu. És important la formació al llarg de la vida, així com també l'experiència adquirida que aporten diferents habilitats i destreses que, per les diferents combinacions, a cadascú de nosaltres ens fa únics”.
En el projecte de dinamització de l'exposició s'hi ha inclòs altres col·lectius, en total un centenar més de persones, que han participat en els tallers amb molt d'interès. En els adreçats a persones en recerca d'ocupació s'han remarcat la importància d'obrir el ventall de possibilitats i de seguir formant-se. En les dinàmiques amb gent gran s'ha posat en valor el bagatge personal de cadascú, compartint la visió del món canviant amb serenor, i alhora també amb il·lusió i amb incertesa. S'ha ofert també una sessió a pares i mares, com a agents clau en l'orientació dels seus fills i filles, i una darrera sessió adreçada a persones vinculades al món de l'esport, que és un element clau en l'educació no formal i informal.
L'exposició complementa el gran volum de recursos que l'ajuntament posa a l'abast del ciutadà per acompanyar les persones amb necessitats formatives en les seves trajectòries educatives.
Enquesta als joves nascuts els anys 2002 i 2004
Una acció molt potent que el Servei d'Educació ha desenvolupat de forma paral·lela a l'exposició és la realització d'enquestes a tots els joves de la vila nascuts els anys 2002 i 2004 per tal de conèixer quina és la seva situació actual i les seves expectatives en relació als estudis i al món laboral. Es vol disposar d'informació sobre la seva situació actual i detectar possibles dificultats en les transicions acadèmiques, amb l'objectiu de d'ajudar-los a concretar el seu projecte de desenvolupament acadèmic i professional.