Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/04/2008

Vilafranca acollirà la segona edició de la Nit de Castells

Roda de premsa     La regidora de Cicle Festiu, acompanyada del director i el conseller editorial de la revista 'Castells'.

La Nit, que se celebrarà el proper 19 d'abril organitzada per la revista 'Castells', és la trobada social del món casteller en el qual es concedeixen els premis i la beca CASTELLS.

La convocatòria, en format sopar, rebrà l'assistència d'unes 250 persones. L'acte se celebrarà a les instal·lacions de la Societat la Principal 'El Casal' de Vilafranca.

La Nit de Castells va néixer l'any passat amb la finalitat d'esdevenir un punt de trobada de les colles i el món casteller (periodistes, empreses patrocinadores, representants institucionals, etc) més enllà de les actuacions i amb la voluntat de contribuir a reforçar la projecció social de l'activitat castellera. 

Com a novetat respecte de l'edició anterior, enguany la Nit de Castells comptarà amb música en directe, a càrrec de la formació de grallers Grallers de Vilafranca-Colla de Mar. Segons van explicar ahir en roda de premsa els responsables de la revista Castells, Eloi Roca i Santi Terraza, acompanyats de la regidora de Cicle Festiu de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Teresa Terrades, en el decurs de la Nit es visualitzarà un vídeo resum de la darrera temporada castellera, amb imatges cedides per Vilafranca Televisió.

Premis i Beca CASTELLS
Durant la Nit s'anunciaran i es lliuraran la segona convocatòria dels dos premis creats per la revista: 
* Premi CASTELLS a una trajectòria castellera (que l'any passat va obtenir el doctor Jaume Rosset per la seva aportació als castells en assumptes de prevenció de lesions i millora dels rendiments) 
Premi CASTELLS a una iniciativa social del món casteller (que en la primera convocatòria es va concedir al setmanari El Vallenc per la seva campanya reclamant la definitiva construcció del Museu Casteller). 
Els premiats reben el reconeixement i una escultura original de pedra d'ulldecona, obra de l'escultor Xavier Jansana.

Alhora, la Nit també concedeix la Beca CASTELLS, amb un import de 3.000 euros, amb la finalitat de finançar l'estudi i/o difusió del fet casteller. En la primera edició, l'any passat, la Beca va ser concedida a la Comissió de treball perquè els castells siguin Patrimoni de la Humanitat. Alguna de les inicitaives que aquesta comissió ha treballat és la redacció d'una moció que es portarà a diferents ajuntaments per donar suport a la declaració del fet casteller com a Patrimoni de la Humanitat. Aquesta setmana, està previst que la moció arribi al Parlament de Catalunya. Per a la segona edició de la convocatòria, hi ha 4 treballs que opten a aquesta beca.

Els dos premis i la beca els decideix el Consell Assessor de la revista Castells, integrat per Josep Bargalló, Jordi Bertran, Eusebi Campdepadrós, Xavier Capdevila, Jordi Caus, Pere Ferrando, Eloi Miralles, Eloi Roca, Jordi Roca, Jordi Roigé, David Ribé, Enric Sucarrats i Santi Terraza.

La segona Nit de Castells està organitzada per la revista Castells i patrocinada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, l'Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Barcelona i el Grup Damm. També compta amb la col·laboració de Bodegues Torres, Caves Nadal, Restaurant Sant Jordi-Ca la Katy, Catalunya Ràdio, RTV Vilafranca i El 3 de Vuit. El presentador serà l'escriptor i periodista penedesenc Jordi Llavina, presentador del programa El book insígnia de les televisions locals i que ha publicat recentment el llibre Ningú ha escombrat les fulles (Àmsterdam Llibres).Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/04/2008


Segueix-nos a :