Vilafranca tema a tema

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >Vilafranca tema a tema > Relacions Internacionals > Notícies > Detall de la notícia

Relacions Internacionals

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/02/2017

L’experiència europea de Vilafranca presentada com a cas d’èxit a Guipúscoa

Guipúscoa

La delegació vilafranquina va estar encapçalada per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat.

Vilafranca del Penedès ha estat present com a referent d'èxit a la jornada de presentació de programes, convocatòries i xarxes europees per al 2017, organitzada per la Diputació Foral de Guipúscoa. La participació de Vilafranca va venir proposada per la Diputació de Barcelona, en considerar Vilafranca exponent d'èxit entre els municipis catalans, conjuntament amb Bagà, l'altre representant català a la trobada. La delegació vilafranquina va estar encapçalada per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, i hi van participar responsables i tècnics de la Diputació Foral de Guipúscoa i de 20 ajuntaments i comarques guipuscoanes. 

Un cop presentada la situació geogràfica de la vila i la seva realitat socioeconòmica, la intervenció de Vilafranca del Penedès es va centrar en posar en valor els quatre avantatges de la cooperació europea: 
* Potenciació del treball transversal i en xarxa, tant a nivell de l'administració local com amb els actors locals del territori. 
* Obtenció de finançament per a les línies estratègiques que no tenen cabuda en el pressupost municipal ordinari. 
* Transferència de coneixements entre municipis europeus, aspecte que es tradueix en un primer posicionament del municipi dins d'Europa i en una cartera de contactes a nivell europeu amb els quals treballar en un futur en temes d'interès comú.
* Reforç de la visibilitat i projecció exterior dels trets que caracteritzen el municipi, en el cas de Vilafranca: ciutat del vi, cultura popular i territori sostenible energèticament. 

La delegació vilafranquina va donar a conèixer, a més a més, les línies estratègiques que s'han pogut reforçar gràcies a la participació en projectes transnacionals, així com també les infraestructures amb què s'ha dotat el municipi gràcies als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) com el Centre Àgora, el Centre de Formació Ocupacional o l'Auditori Municipal. 

Pel que fa al primer grup (projectes transnacionals), Vilafranca ha potenciat 3 línies estratègiques:
- Temes Socials: dirigits principalment a la millora de la qualitat de vida de les dones, i a la formació ocupacional i contínua. (Subvencionats pel Programa Equal en el marc de 3 projectes diferents) 

- Noves tecnologies: desenvolupament de nous enfocaments educatius i noves tecnologies per a la creació d'un instrument pedagògic on-line. (Subvencionats pels Programes Sòcrates i Mirror) 

- Territori del Vi: creació de plans de formació contínua a les empreses del sector vitivinícola, creació d'ocupació, inventari del patrimoni del vi o creació de la xarxa europea de ciutats del vi, implementació de l'enoturisme a la comarca del Penedès. (Subvencionats per diversos projectes dins els Programes ADAPT, EQUAL, INTERREG).
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/02/2017


Segueix-nos a :