Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

divendres05novembre '21

240è Aniversari del Naixement Maria Ràfols i Bruna. Jornada de portes obertes

Dates i lloc: 

Divendres 5 de novembre de 2021
"Molí d'en Rovira", masia-molí del segle XVIII, casa nadiua de Maria Ràfols

Horari: 

De 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 18.00 h

Organització i contacte: 
Comunitat de Germanes de la Caritat de Santa Anna de Vilafranca del Penedès, juntament amb les Senyores residents de la nostra Residència Mare Ràfols
05/11/2021 - 10:00

Jornada de portes obertes al "Molí d'en Rovira", masia-molí del segle XVIII, casa nadiua de Maria Ràfols

240é Aniversari del naixement de la Beata Maria Ràfols i Bruna, Vilafranquina fundadora de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, congregació global present a Europa (Itàlia, Regne Unit, Rússia, Espanya), Amèrica (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Perú, Veneçuela) Àfrica (República Democràtica del Congo, Costa d'Ivori, Gabon, Ghana, Guinea Equatorial, Ruanda), Àsia (Xina, Filipines, Índia, Nepal) i Oceania (Austràlia, Papua-Nova Guinea), i la seu general de la congregació és a Saragossa.

El “Molí d’en Rovira” és un mas de principis del segle XVIII, la seva tasca és desenvolupa en la feina d’un Molí fariner mitjançant dues pedres de grans dimensions. Aquest es nodria de la força hidràulica de la riera de la Doveria o riera de na Melió que entrava per una cavitat subterrània.

 

Va néixer a l'habitació principal el 5 de novembre del 1781, del registre del seu bateig el 7 de novembre de 1781 a l'església de Santa Maria, sabem que era “[…] filla legitima, y natural de Christofol Ràfols Moliner del Moli dit den Rovira de dita Parròquia, natural empero de la Santa Margarida del Panades, y de Margarida Bruna sa muller tambe de Santa Margarida, foren Padrins Joan Pau Alcover, jove pagès, y Maria Bruna, donsella, filla de Joan Bruna, pagès difunt, y de Rosa Brugal, cònjuges“. Rebé el Sagrament del Baptisme de la mà del vicari Miquel Vila.

Aquest enllaç us durà a informació sobre la història del Molí i la vinculació de la Mare Ràfols amb Vilafranca, la masia on va néixer i més informació històrica:

https://residenciamarerafols.wordpress.com/masia-moli-mare-rafols/ 

- Els següents enllaços us duran a la biografia de la Mare Ràfols i al web de la Congregació:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Maria_R%C3%A0fols_i_Bruna 
https://chcsa.org/Identidad/4/fundadores


pujar inici

Accessibilitat