Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

diumenge21novembre '21

Cicle de Concerts d'Orgue. Concert de Santa Cecília

Dates i lloc: 

Diumenge 21 de novembre de 2021
Basílica de Santa Maria

Horari: 

A les 18.30 hores

Organització i contacte: 
Associació d'Amics dels Orgues de Vilafranca
21/11/2021 - 18:30

El tenora Jordi Molina ofereix un concert a Vilafranca acompanyat d'Izumi Kando a l'orgue de Santa Maria

Vigília de la festivitat de Santa Cecília, podrem gaudir d'un recital de tenora i orgue a càrrec de Jordi Molina i Izumi Kando. Oferiran un programa festiu i eclèctic: D'una banda obres d'arrel catalana: música tradicional com la interpretació en solitari de Jordi Molina del Cant dels ocells i la versió per a orgue i tenora de Joan Josep Moraleda de la cançó mallorquina Vou, veri, vou, a més de conegudes sardanes de Pep Ventura, Enric Morera i Pau Casals adaptades per a aquesta formació. Per altra banda, peces interpretades per tenora i orgue o orgue sol de compositors europeus del segle XX: Guy Bovet, Hans Uwe Hielscher, Naji Hakim i Hans-André Stamm.

El blanenc Jordi Molina és un referent de la tenora no tan sols a casa nostra sinó també en l'àmbit internacional, ja que, mogut per la seva capacitat d’innovació, ha desenvolupat una intensa activitat concertística pels cinc continents donant a conèixer l’instrument. En l’àmbit tradicional ha format part de les més prestigioses cobles i orquestres, com Els Montgrins o Maravella, i ha estat membre fundador de la Cobla de Cambra de Catalunya i la Cobla Simfònica Catalana. La seva inquietud el porta a la recerca personal de nous camins per a la tenora: promoure la creació de nou repertori, crear noves propostes musicals i col·laborar amb solistes i grups dels més diversos com Maria del Mar Bonet, Manel Camp,, Companyia Elèctrica Dharma, Carles Santos, Albert Guinovart, Cesc Gelabert, Phillipe Neveu i també amb orquestres simfòniques del prestigi de l’OBC, Orquestra Simfònica del Vallès, O.S. de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, O.S. de Vancouver (EUA), O.S. de Ranana (Israel), entre d'altres.

L'organista i compositora Izumi Kando, nascuda a Osaka i formada al Japó, Lió, Tolosa de Llenguadoc i Barcelona, resideix des dels anys 90 a Catalunya on exerceix d'organista titular de l'església evangèlica alemanya de Barcelona i de l'església parroquial de Sant Cebrià de Tiana. Ha fet concerts tant al Japó com arreu d'Europa.

Com és habitual, el públic disposarà d'una pantalla gegant per poder veure l'organista durant el concert. Tindrà una durada màxima de 60 minuts. L'entrada és lliure, no cal reserva prèvia i se seguiran les mesures sanitàries vigents. Compta amb la col·laboració de les Parròquies de Vilafranca i l'Ajuntament de Vilafranca.

Més informació a orguesdevilafranca.cat


pujar inici

Accessibilitat